Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan isimlerin tam listesi..

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulan isimlerin tam listesi..
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olarak yeni kabinede yer almasının ardından Güler’in koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu.

Ali Birerdinç - Milli Savunma Bakanlığı koltuğuna ikinci kez bir Genelkurmay Başkanı’nın atandı. Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Güler yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Milli Savunma Bakanı olarak yerini aldı. Yaşanan bu değişikliğin ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı ise son günlerin en çok merak edilen konularından biri oldu. Masada bazı isimler yer alırken kısa süre içerisinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Teamüllere göre, Yaşar Güler’den boşalan Milli Savunma Bakanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in atanması bekleniyor. Bu husus, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, “Genelkurmay Başkanı, orgeneral-oramiraller arasından atanır” hükmü ile belirtiliyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musa Avsever’in dışında başka bir orgeneral veya oramirali Genelkurmay Başkanı olarak atayabilir. Bilindiği gibi Cumhuriyet Dönemi boyunca tüm Genelkurmay başkanları, karacı orgeneraller içerisinden seçildi.

İşte Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna aday o isimler

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde orgeneral ve oramiral rütbesi ile görev yapan ve Genelkurmay Başkanı seçilmeye müsait olan o komutanlar:

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever,
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu,
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan,
İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak,
Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri,
Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu olarak sıralanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.