YRP MKYK üyesi Akyüz'ün 'Murat Kurum'a destek' çıkışı başını yaktı

YRP MKYK üyesi Akyüz'ün 'Murat Kurum'a destek' çıkışı başını yaktı
"Murat Kurum'u desteklemek gerekiyor" ifadelerini kullanan MKYK üyesi Abdurrahman Akyüz Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz'ün ‘Murat Kurum’ açıklaması Yeniden Refah Partisi'nin Akyüz hakkında yeni karar almasıyla sonuçlandı.

Abdurrahman Akyüz Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte Necmettin Erbakan'ın İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın adayının kazanması için yol izleyebileceğini savunmuş ve Murat Kurum'un desteklenmesi gerektiğini ifade etmişti. Akyüz devamında "Kurum 'Biz de Erbakan hocanın talebeleriyiz.' diyor. Genel Başkanımız Fatih Erbakan son dakikada böyle bir karar açıklarsa şaşırmam" demişti.

MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz’ün bu açıklamaları üzerine Yeniden Refah Partisi yeni bir açıklama yaptı. Partinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Akyüz'ün Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklandı.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"MKYK üyemiz Abdurrahman Akyüz, Anadolu Ajansı’na verdiği bir demeçte parti disiplinini yok sayan, görev ve yetki sınırlarını aşan, partimizin çizgisiyle uyumlu olmayan açıklamalarda bulunması sebebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Yeniden Refah Partimiz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş çizgisinde yoluna devam etmektedir ve partimizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz’dür. İstanbul teşkilatlarımız da Sayın Altınöz ile omuz omuza, İstanbul’da Milli Görüş Belediyeciliği dönemini yeniden başlatmak için mücadelesine devam etmektedir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.