“Zirve”deki yalnızlık… Zelenski NATO’da tek başına!

“Zirve”deki yalnızlık… Zelenski NATO’da tek başına!
NATO Zirvesi devam ederken kameralara yansıyan bir kare gündeme oturdu. Ukrayna lideri Zelenski’nin diğer ülke liderler arasındaki yalnızlığı dikkat çekti.

Litvanya’da devam eden NATO Zirvesi’nde ilginç anlar yaşanmaya devam ediyor. Bu kez sosyal medyanın gündemine Ukrayna Devlet Başkanı Zelenksi’nin bir fotoğrafı oturdu. Dünya liderlerinin fotoğraf çektirdiği ve birbirleri ile konuştuğu anlarda Zelenski’nin yalnız görüntüsü dikkat çekti.

NATO Zirvesi kapsamında dün akşam bir yemek organizasyonu düzenlendi. Dünya liderlerinin eşleri ile birlikte katıldığı yemeğe, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de eşi Olga ile birlikte geldi. Yemek öncesinde tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekimi öncesinde ise ilginç kareler basına yansıdı.

Dünya liderleri birbirleri ile sohbet ederken, Ukrayna liderinin onlardan ayrı ve uzakta yalnız kalması göze çarptı. Zelenski’nin Çeşitli fotoğraf karelerine yansıyan görüntüsü sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

64ae61664e3fe103a07a5b02.webp

NATO üyeliği için konuştu

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, davet için "koşulların yerine getirilmesi gerektiği" ifadelerine tepki gösterdi.

64ae5be5a468601c2835ccad-001.webp

Zelenski, "Vilnius'a giderken, Ukrayna olmadan bazı ifadelerin tartışıldığına dair sinyaller aldık. Bu ifadelerin Ukrayna'nın üyeliğiyle değil NATO üyeliğine davetle ilgili olduğunu vurgulamak isterim. Ne davet için ne de Ukrayna'nın üyeliği için bir zaman çerçevesi belirlenmemiş olması eşi benzeri görülmemiş ve absürt bir durumdur. Aynı zamanda Ukrayna'yı davet etmek için bile "koşullar" hakkında muğlak ifadeler eklenmiştir. Görünüşe göre Ukrayna'yı ne NATO'ya davet etmeye ne de İttifak'a üye yapmaya hazır değiller" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.