IMF kredisine karşılık İsveç'e onay! ABD'li gazeteci Erdoğan'ın şartını açıkladı

IMF kredisine karşılık İsveç'e onay! ABD'li gazeteci Erdoğan'ın şartını açıkladı
ABD'li gazeteci Seymour Hersh, İsveç'in NATO teklifini onaylaması halinde "Erdoğan'a, 11 ila 13 milyar dolar arasında bir IMF kredisi" sözü verildiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakması çok konuşulmuştu. NATO Zirvesinin ardından ABD’li gazeteci Seymour Hersh, konuya ilişkin önemli iddialarda bulundu.

“Biden’ın Erdoğan’a sözü sayesinde Ankara itiraz etmeyecek”

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Hersh, "ABD Başkanı Joe Biden, NATO zirvesi öncesinde Erdoğan'ın İsveç konusundaki fikrini, IMF'den 11 ila 13 milyar dolar arasındaki bir IMF kredi sağlayacağının sözünü vererek değiştirdiğini" öne sürdü.

"Biden'ın Erdoğan'a verdiği söz sayesinde, İsveç'in NATO'ya katılmasına Ankara'nın itiraz etmeyeceğini" belirten Hersh, "Erdoğan'ın, NATO ve Batı Avrupa ile daha iyi durumda olduğunu fark etmesinden daha iyi ne olabilir?" değerlendirmesi yaptı.

Türkiye'nin "yakın bir mali krizin" eşiğinde durduğunu ifade eden Hersh, "altınlarını satmak, önlenebilir bir temerrüt ya da ekonomi politikaların tamamen tersine çevrilmesi ve muhtemelen bir IMF programının acı hapını yutmak" arasında bir seçimle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü mensuplarını iade etmediği sürece "İsveç'in NATO'ya katılmasını veto edeceğini açıklamıştı. Ancak yaşanan son gelişmeler ile İsveç ve Türkiye arasında güvenlik alanında yeni bir iş birliği mekanizması kurma ve ittifak bünyesinde bir 'Terörle Mücadele Özel Koordinatörü' atama kararları alındı. Alınan kararların ardından Erdoğan, İsveç'in NATO üyesi olması için destek verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Litvanya’da bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yaktığını duyurdu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.