Zülfü Livaneli, İstanbulluları Ekrem İmamoğlu’na oy vermeye çağırdı: 'Otuz yıl sonra aynı yanlış tekrarlanmasın'

Zülfü Livaneli, İstanbulluları Ekrem İmamoğlu’na oy vermeye çağırdı: 'Otuz yıl sonra aynı yanlış tekrarlanmasın'
Zülfü Livaneli, 30 yıl önceyi hatırlatarak İstanbulluları sandığa gitmeye ve Ekrem İmamoğlu'na oy vermeye davet etti.

Yerel seçimlere kısa süre kala Türk müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli'den dikkat çeken paylaşım geldi.

27 Mart 1994 Yerel Seçimleri'nde Sosyaldemokrat Halkçı Parti’den (SHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemi hatırlatan Livaneli, İstanbulluları Pazar günü sandığa gitmeye ve Ekrem İmamoğlu’na oy vermeye çağırdı.

30 yıl önceyi anımsatan Livaneli, bütün ikna ve birleşme çabalarına rağmen seçime üç sol partinin girdiğini ve en fazla oyu almalarına rağmen bölündüğünü söyledi. Livaneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde Ankara, İstanbul başta olmak üzere pek çok belediyenin Refah Partisi'ne geçtiğini belirtti.

Otuz yıl sonra aynı yanlışın tekrarlanmaması adına İstanbullulara çağrıda bulunan Livaneli sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

"Değerli dostlar, çok önemli bir seçim dönemindeyiz. Tam otuz yıl önce sağ-sol ayrımı çok keskindi. Bütün ikna ve birleşme çabalarıma karşın seçime üç sol parti girdi. En fazla oyu almamıza rağmen bizi böldüler. Ankara, İstanbul başta olmak üzere pek çok belediye Refah’a geçti. Otuz yıl sonra aynı yanlışın tekrarlanmaması için akl-ı selim sahibi tüm İstanbulluları Pazar günü sandığa gitmeye ve Ekrem İmamoğlu’na oy vermeye davet ediyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.