Beklenen kar geliyor! Uzmanlar tarih verdi…

Beklenen kar geliyor! Uzmanlar tarih verdi…
Ilık günler geçiren megakent İstanbul’a kar yağışının giriş yapacağı tarih açıklandı.

Hava tahmin uzmanlarından kar severlere müjde geldi. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, havaların soğuyacağı tarih belli oldu.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen CNN Türk’te yaptığı açıklamada, İstanbul’da karın yağacağı tarihi açıkladı. Şen, 11 Ocak 2024 Perşembe günü megakente soğuk hava dalgasının geleceğini bildirdi.

İstanbul’da beklenen kar yağışına da değinen Şen, soğuk havanın Marmara Bölgesi başta olmak üzere Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de etkili olacağını duyurdu. Sıcaklık değerlerinde de belirgin bir düşüş görüleceğini ifade eden Şen, Trakya’da hava sıcaklığının 0 dereceye düşebileceğini belirtti.

Orhan Şen, İstanbul’da 11 Ocak günü başlaması beklenen kar yağışının 14 Ocak tarihine kadar sürebileceğini de sözlerine ekledi.

İşte o açıklamalar:

"Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor

Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kaç santim yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceğiz. 10-11 Ocak'ta yani Çarşamba akşamı başlayıp Perşembe akşamı da etkisini göreceğiz. 11-12-13-14 Ocak tarihlerine kayacak gibi duruyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.