Meteoroloji Uyardı Özellikle O İllerde Yaşayanlar Dikkat!

Meteoroloji Uyardı Özellikle O İllerde Yaşayanlar Dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il genelinde turuncu kod uyarısında bulundu.

Hüsamettin Ozan Aslan- Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sel ve yağışlar için yurdun birçok noktasına turuncu kod uyarısında bulundu. Buna göre o iller hangileri? Turuncu kod uyarısı verilen illerde ne gibi olumsuzluklar yaşanacak? Ayrıntılar haberimizde..

Meteoroloji Uyardı Özellikle O İllerde Yaşayanlar Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun pek çok noktasında "turuncu kod" alarmı verdi. Buna göre Meteoroloji'den alınan resmi verilerde; Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerimizde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ve kuzey kesimlerinde şiddetli yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olacağı tahmin ediliyor. 10.07.2023 Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz Bölgesi'ne ise fırtına uyarısı yapıldı.

Turuncu Kod uyarısı verildi

Karadeniz Bölgesi'ndeki 7 il için "turuncu kod" uyarısı verildi. Artvin, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Sinop illerinde ani gök gürültülü sağanak yağışlar sebebiyle vatandaşları sel, heyelan, yıldırım düşmesi gibi pek çok noktada vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.