Türkiye yeniden alarmda! Meteoroloji 32 kent için “sarı kod” verdi

Türkiye yeniden alarmda! Meteoroloji 32 kent için “sarı kod” verdi
Yurt genelinde yağışlar artarak devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni bir uyarı geldi.

Ali Birerdinç - Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminlerini açıklayarak tam 32 kenti uyardı. MGM’nin yayınladığı son tahmin raporuna göre yurdun neredeyse yarısında kuvvetli yağış etkili olacak.

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre, 32 şehir “sarı kod” uyarısı aldı. Buna göre, bu bölgelerde; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi hava olayları bekleniyor. MGM, olası tehlikelere karşı da halkı tedbirli olmaya çağırdı.

İşte MGM’nin uyardığı bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 13 Haziran 2023 Salı günü için yayınladığı günlük hava durumu tahmin raporunda; Türkiye’de genelinde parçalı yer yer çok bulutlu havanın beklendiği açıklandı. MGM’nin uyardığı bölgeler arasında; Marmara'nın doğusu, Ege'nin güney ve iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Gaziantep ve Kilis çevreleri yer aldı. İlgili bölgelerde, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağış alacak iller hangileri?

Tahmin raporunda yağış alacak iller ise, İç Ege’de; Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, İzmir, Aydın, Muğla'nın doğusu, Kütahya'nın güneyi, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu olarak belirtildi. Bu kentlerde ve civarlarında yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Öte yandan bu bölgelerde yaşayan halkın; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.