Meteoroloji “sarı kod” ile açıkladı! 20 ili vuracak…

Meteoroloji “sarı kod” ile açıkladı! 20 ili vuracak…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, yurdun 20 farklı şehrinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Fatma Müge Yücetürk - Son günlerde Türkiye genelinde görülen yağışlı hava durmak bilmiyor. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 ili "sarı" kod içeren bir uyarı yaptı. Belirtilen illerde gün boyu gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öte yandan vatandaşlar, su baskınları, yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı da uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haritalı açıklamasında 20 ili sarı kodla uyardı. Toplam 4 coğrafi bölgede farklı kentlerde etkili olacak yağışlı hava, pazar günü öğleden sonra etkili olmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu( (Eskişehir hariç ), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ile Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Sakarya, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre ise yurdun genelinde sıcaklıklar değişkenlik gösteriyor. Buna göre, Sivas, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı Konya, Karaman, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara, Tokat, Amasya, Çorum ile Kastamonu'da kuvvetli yağış görülecek. Afyonkarahisar, Burdur ,Isparta, Antalya’nın iç kesimleri ile Adana’da ise beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.