1 Mayıs 2024'te İstanbul'daki İETT, metro, metrobüs, tramvay, marmaray, toplu taşımalar ücretsiz olacak mı?

1 Mayıs 2024'te İstanbul'daki İETT, metro, metrobüs, tramvay, marmaray, toplu taşımalar ücretsiz olacak mı?
1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı olması nedeniyle milyonlarca megakentli, İETT'ye bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi tatil olması dolayısıyla birçok vatandaş İstanbul'daki toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Dışarıya çıkacaklar, tatilin tadının doyasıya geçirmek isteyen kişiler toplu taşıma seferlerinde tarife olup olmayacağını araştırıken gözler resmi açıklamalara çevrildi. Peki İstanbul'da İBB'ye bağlı İETT, metrobüs, metro, tramvay, vapur, Marmaray gibi araçlar 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü ücretsiz olacak mı? İstanbul'da toplu taşımalar ücretsiz olursa hafta sonu tarifesi mi uygulanacak? 1 Mayıs 2024'te İstanbul'daki İETT, metro, metrobüs, tramvay, Marmaray, toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? İşte yanıtı..

kapak-223118-1.jpg

1 Mayıs'ta İETT, metro, metrobüs, tramvay, vapur, Marmaray ücretsiz mi?

İstanbul için 1 Mayıs 2024 Çarşamba gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'nin metrobüs, tramvay, metro, vapur gibi toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Yapılan açıklamaya göre; "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz." ifadeleri yer aldı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde metro ve raylı hatlar için ise ücretsiz olarak hizmet verileceği açıklandı. Alınan kararname çerçevesinde; 01 ve 19 Mayıs 2024 tarihlerinde "Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatları" seferleri ücretsiz olacak.

1 Mayıs'ta İETT'lerde Cumartesi tarifesi uygulanacak!

İETT'nin resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda otobüs seferlerde Cumartesi tarifesi, metrobüs seferlerinde ise hafta içi tarifesi ile çalışılacağı belirtildi. Bunlara ek olarak Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli olmayacağı açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.