11 milyona gezdirecek!

11 milyona gezdirecek!
Belediyeler tasarruf genelgesine rağmen itibarlarından ödün vermiyor. Bayrampaşa Belediyesi, Edirne, Çanakkale ve Bursa’ya 100, Şanlıurfa’ya da 20 tur düzenleyecek.

Belediyeler tasarruf genelgesine rağmen itibarlarından ödün vermiyor. Bayrampaşa Belediyesi, Edirne, Çanakkale ve Bursa’ya 100, Şanlıurfa’ya da 20 tur düzenleyecek. Yol boyunca yapılacak olan harcamalar da belediyenin kasasından çıkacak. 11 milyon tutarındaki ihaleyi merkezi Ankara’da bulunan Sim Turizm isimli firma kazandı. Fatih Belediyesi’nin 1 milyon 400 bin liralık kültür gezisi ihalesini ise il Fatih Bolcan’ın şirketi aldı.

2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi yerel yönetimler seçmenin gözüne girmek için kesenin ağzını açtı. Bayrampaşa Belediyesi 31 Temmuz 2023 yılında yaptığı ihale sözleşmesine göre adeta Çanakkale, Edirne ve Bursa’ya ring yapacak. Yaklaşık maliyeti 13 milyon 240 bin lira olan ihaleyi merkezi Çankaya’da bulunan Sim Turizm isimli firma kazandı. Firma yapılan sözleşme gereği 26 Aralık 2023 tarihine kadar Bursa, Çanakkale, Edirne’ye 100, Şanlıurfa’ya da 20 sefer kültür gezisi düzenleyecek. Gezi sırasında yol boyunca yapılacak olan ikramlar da belediyenin kasasından çıkacak. Bayrampaşa belediyesi 4 ay sürecek gezi organizasyonları için 11 milyon lira harcayacak.

Çorum'da da aynı durum

Leblebi diyarı Çorum da aynı şirketle Türkiye’yi gezecek. Çorum Belediyesi’nin 31 Ağustos’ta Çankaya merkezli Sim Turizm’le 5 milyon 678 bin liraya sözleşme imzaladı. 13 Aralık 2023 tarihinde son bulacak olan gezi programı Bayrampaşa Belediyesi’nden daha çeşitli. Çanakkale, Gelibolu ve Bursa Kültür Gezisi Hizmet Alımı (bin kişi), Konya Kültür Gezisi Hizmet Alımı (bin kişi), Nevşehir Hacı Bektaş ve Kapadokya Kültür Gezisi Hizmet Alımı (bin kişi) Safranbolu Kültür Gezisi Hizmet Alımı (bin kişi). Yapılacak gezi organizasyonlarında katılımcılara yemek ve ikramlar da belediye tarafından karşılanacak.

Fatih'in abonesi Bolcan!

Fatih Belediyesi’nden aldığı ihalelerle tanınan AZ Reklam Organizasyon şirketi belediyeden bir ihale daha aldı. AK Parti eski milletvekillerinden Mustafa Baş’ın damadı Fatih Bolcan’ın şirketi adeta Fatih Belediyesi’ne ihale adonesi olmuş durumda. Belediyenin kültür merkezlerini işleten, çok sayıda organizasyonlar yapan Bolcan’ın şirketine şimdi de gezi organizasyon ihalesi verildi. Belediyenin Edirne, Çanakkale ve Bursa’ya yapacağı gezi organizasyonlarını AZ Reklam Organizasyon şirketi yapacak. 1 milyon 400 bin liralık ihalenin sözleşmesi ise 23 Ağustos 2023 tarihinde yapıldı.

666 liralık indirim!

Bağcılar Belediyesi’nin Bursa’ya yapacağı kültür gezisi ihalesinde ise belediye tarafından belirlenen yaklaşık maliyetle şirketin verdiği teklifin birbirinin aynısı olması dikkatlerden kaçmadı. Belediyenin 24 Nisan 2023 tarihinde yaptığı ihalenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 434 bin 666 lira olarak belirlendi. Normalde ihaleye katılan firmalar, ihaleyi yapan kurumların belirlediği yaklaşık maliyetleri göremiyor. İki firmanın katıldığı ihaleyi Quality Medya, 1 milyon 434 bin lira teklifle kazandı. Şirketin sadece 666 liralık kırım yapması dikkat çekti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.