Sosyal medyada "ideal vücutları" yalnızca 90 saniye boyunca izlemek yetiyor

Sosyal medyada "ideal vücutları" yalnızca 90 saniye boyunca izlemek yetiyor
'İdeal' vücut ve yüz görüntüleri kadınlarda yeme bozukluklarına katkıda bulunabilir.

Bir araştırma, kadınların sosyal medya fenomenlerinin vücutlarını yalnızca 90 saniye boyunca izlemelerinin zihinsel sağlıklarını olumsuz yönde etkilediğini söylüyor.

Biçimli bacaklar, düz karınlar, dolgun dudaklar ve lekesiz yüz görüntüleri, izleyicilerin kendi vücut imajı üzerinde zararlı bir etki yaratıyor.

'İdeal' vücut ve yüz görüntülerinin kadınların kendilerini daha kötü hissetmelerine neden olabileceği ve psikolojik ve yeme bozukluklarına katkıda bulunabileceği uzun zamandır biliniyor.

Ancak araştırmacılar bunun kısa biçimli TikTok ve Instagram videolarına maruz kalma için de geçerli olup olmadığını keşfetmeye çalıştı.

Araştırmanın kıdemli yazarı Dr. Jasmine Fardouly, "İdeal görünüm içerikleri, kadınları gerçekçi olmayan veya tamamen ulaşılamaz belirli bir şekilde görünmeye zorlayabilir" dedi.

Araştırmacılar, bir başka sorunun da, teknolojik filtrelerin sosyal medya konularının özelliklerini gerçekçi olmayan seviyelere yükseltmesine izin vererek izleyicilerinin 'olumsuz sosyal karşılaştırmalara katılma olasılığının daha yüksek olmasına' yol açması olduğunu söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.