2023 Türkiye'sinde töre dramı

2023 Türkiye'sinde töre dramı
İstanbul'da yaşayan Bekir Y. yeğeni Gülan A'nın yaşadığı dramı Damga'ya anlattı.

Yeğeninin rızası olmadığı halde evlenip boşanmış 3 çocuklu bir adamla 'töre' bahanesiyle zorla evlendirilmeye çalışıldığını anlatan Bekir Y, “Ben yeğenimi başka bir yere yerleştirip, uzaklaştırdım. Fakat hala ısrarlar, tehditler sürüyor” dedi

İstanbul'da yaşayan Bekir Y, 2023 Türkiye'sinde herkesi hayrete düşürecek bir gerçekliği Damga okurlarıyla paylaştı. 24 yaşında olan ve havacılık alanında üniversite eğitimini tamamlamış olan yeğeni Gülan A'nın ailesi tarafından 'töre' gerekçe edilerek evlenip boşanmış, 3 çocuklu bir adamla zorla evlendirmek istendiğini anlatan Bekir Y, “Benim yeğenimin böyle bir evliliğe asla rızası yok. Söz konusu adam eve gelip, kızımızı istedi. Kızın babası ve amcaları 'töre' gereği bu evliliğin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Kızımız orada “ben böyle bir evlilik istemiyorum” dedi. Amcaları araya girip; “Hayır bu evlilik olacak. Töre böyle diyor” gibi laflar etti. Ben böyle bir şeye razı gelmedim” şeklinde konuştu.

"Töreniz batsın"

Söz konusu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Bekir Y, “Benim yeğenim affedersiniz bir mal değil bir nesne değil. Kalbi olan aklı olan bir insan. 24 yaşında okumuş, etmiş kendini yetiştirmiş bir birey. Onu bu karanlığa teslim edemezdim. Töre deyip duruyorlar. Töreniz batsın” diye konuştu.

"Sürekli tehdit ediliyorum"

Yeğeni Gülan A'yı içinde bulunduğu durumdan kurtararak başka bir yere yerleştirdiğini ve uzalaştırdığını da anlatan Bekir Y, “Şimdi bu sebeple beni sürekli arayıp vs tehdit eidyorlar. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Ben yeğenimin istikbalini korumakla görevliyim. Annesi de kız kardeşleri de benim gibi düşünüyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.