5 yılın sonunda bir ilk...Tüm maddeler oy birliği ile onandı

5 yılın sonunda bir ilk...Tüm maddeler oy birliği ile onandı
Bakırköy Belediye Meclisi dönemin son toplantısını gerçekleştirdi. 5 yıllık dönemde ilk kez tüm maddeler oy birliği ile onandı.

5 yıllık dönemde ilk kez tüm maddelerin ‘Oy Birliği’ ile geçtiği toplantıda, merkez 7 mahalle ile birlikte Yeşilköy, Yeşilyurt ve Florya’nın da bulunduğu mahallelerin binlik planları da oy birliği ile İBB’ye gönderildi.

Bakırköy Belediyesi’nin son meclis toplantısından oy birliği ile geçerek İBB’ye gönderilen binlik planların içeriği belli oldu. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Halit Cebeci, meclisten oy birliği ile geçen maddeler hakkında merak edilenleri cevapladı.

553 hektarlık bir alanı kapsayan ve Kasım 2022’de 5 binlik planları İBB’de onaylanan Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı, Yenimahalle, Kartaltepe, Zuhuratbaba ve Osmaniye’den oluşan merkez 7 mahallenin +1 kat artışlı binlik planları oy birliği ile İBB’ye gönderildi.

Yapılan binlik planlarda, ada bazında bin metrekareyi tamamlaması mümkün olmayan alanlarda tüm binaların tevhid edilmesi ve otopark problemini kendi altında çözülmesi şartıyla bin metrekare şartı aranmayacağını söyleyen Halit Cebeci, bin metrekare şartının aranmayacağı durumları da açıkladı.

Cebeci’nin yaptığı açıklamaya göre, yenilenecek binanın etrafında yıkılarak parsele katılması mümkün olmayan tescilli bina yahut, 2018 deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış bina varsa ve yine bin metre şartını tamamlanması mümkün değilse dönüşümün önünde engel olmaması için burada da bin metrekare şartı aranmayacak.

Yapılan binlik plan notlarının dönüşüm sorunlarını yüzde 80-90 oranında çözeceğini söyleyen İBB Meclis Üyesi Halit Cebeci, İBB İmar Komisyonu ile de görüştüğünü, söz konusu planların oradan da geçeceği konusunda söz aldığını belirtti.

Yeşilyurt, Yeşilköy ve Florya’nın İBB’ye gönderilen binlik planlarının detayı hakkında da bilgi veren Cebeci, “Çatı piyeslerinin bağımsız bölüm olarak ruhsatlandırılması, vatandaşın da +1 kat talebine cevap verilmesi amacıyla oy birliği ile planları yaptık. Bu mahallelerin henüz 5 binlik planları yapılmadı. Bizim buradan gönderdiğimiz de aslında bir nevi plan notudur. İBB, ‘5 binlik planları yapılmadan binlik planları neye göre yaptınız’ diyerek ret verebilir, yahut 5 binlik planları yaparken bu önerimizi dikkate alarak planlamaya gidebilir’ dedi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bulunan Belediye Binası’nın bulunduğu alanın da Sultan Murat Vakfı’na ait çıktığını, depreme dayanıksızlığı nedeniyle de yıkılacağını söyleyen Cebeci, vakıf alanının da meydan projesine dahil edileceğini belirtti. Belediye binasında bulunan eşyaların da STK’lara bağışlandığını ve meclise gelen karara da hep birlikte onay verdiklerini söyleyen Cebeci, Başkan Kerimoğlu’nun giderayak meclisten aldığı bazı yetkileri de iade ettiğini söyledi.

Halit Cebeci, Basınköy Mahallesi’nde 33 dönüm yeşil alanın satışı için CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla yetki alan ve Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilen kararın ardından, söz konusu alanın satış yetkisiyle birlikte, yine CHP’li meclis üyelerinin oyları ile meclisten aldığı Balıkçılar Çarşısı ve Zuhuratbaba Top Sahası’nın satış yetkilerini de Başkan Kerimoğlu’nun iade ettiğini ifade etti.

5 binlik planlara ‘Planlama Alanı’ olarak işlenen Zeytinlik Halk Pazarındaki alanla birlikte, Yenimahalle’de Cem Karaca’nın karşısında planlarda ‘Konut Alanı’ olarak geçen alanın da binlik planlara oy birliği ile Yeşil Alan’ olarak işlendiğini söyleyen Cebeci, Zuhuratbaba Mahallesi’nde, Yüce Spor top sahasının üstüne yapı yapılmadan sadece altına otopark yapılacak şekilde yeşil alana çevrildiğini söyleyen Cebeci, oy birliği ile kabul edilen bazı maddeleri de şöyle sıraladı.

Bakırköy Belediyesi’nin Şenlikköy Mahallesi’nde bulunan Galatasaray Tesisleri’nin bulunduğu alanda, Bakırköy Belediyesi’ne ait olan 292 ada 231 parselin 2 bin 755,40 metrekare yüzölçüme, 292 ada 232 parselde de yine 925,71 metrekare yüzölçüme sahip taşınmazların satışı talebi oy birliği ile müdürlüğüne iade edildi.

Bakırköy Yaşam Köyü içinde bulunan ve öncesinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından kullanılan binanın Bakırköy Kent Konseyi’ne verilmesi ile ilgili teklif müdürlüğüne iade edildi.

Yeşilköy’de ticari alan olarak işaretlenmesi istenen konutların olduğu sokakla ilgili karar da müdürlüğüne iade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.