86 yıllık rüya gerçekleşti

86 yıllık rüya gerçekleşti
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim tilaveti, sala, demokrasi nöbeti ve dualı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı damga vurdu. 24 Temmuz günü ilk Cuma namazıyla Ayasofya’nın aslına rücu edeceğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Tüm Müslümanların rüyası böylelikle gerçekleşmiş oldu” dedi

FETÖ’nün hain kalkışmasının 4. yıldönümünde Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı, büyük bir aktiviteye sahne oldu. Bağcılar Belediyesi’nce gerçekleşen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, çalan müzik eşliğinde marş ve şarkılar söyledi. Sosyal mesafe ve maske kuralına özen gösterildiği programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Türk Milleti tarih boyunca türlü badireleri atlattı. Son olarak da 4 yıl önce devleti yıkmak ve millet iradesini kaldırıp atmak isteyen FETÖ’cü hainlerin darbesiyle karşılaştık. Geçen süre içinde halkta, siyasette, devlette sivil toplum kuruluşlarında gerekli ayıklamalar yapılmış ve devletimiz daha güçlü ayağa kalkmıştır" dedi.

Şanlı bir destana dönüştü
15 Temmuz gecesi adeta Çanakkale ruhunun canlandığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu millet, ‘Adnan Menderes ve Turgut Özal’a yapılanları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu ülkeye bir daha yaptırmayız’ dedi. Kahramanlar tankların önüne yattı, namlunun üzerine yürüdü, terör örgütü üyelerini bozguna uğrattı ve o gece salalarla gelen diriliş şanlı bir destana dönüştü. Biz Bağcılar ailesi olarak bir daha bu günleri yaşamamak ve görmemek adına inançlı nesiller yetiştirmek için tüm çalışmalarımızı hep birlikte devam ettireceğiz” dedi. Ayasofya Camii’nin ibadete açılması kararına da değinen Çağırıcı, "86 yıllık hasretimiz sona erdi ve 1934’te ibadete kapanan Ayasofya camisinin yönetimi, Danıştay kararının ardından Cumhurbaşkanımızın genelge ve talimatıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçmiş oldu. Tüm Müslümanların rüyası böylelikle gerçekleşmiş oldu. Hamdolsun bizler bu günleri de görmüş olduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.