Adnan Çoban: Malatya için elimizden geleni yapacağız!

Adnan Çoban: Malatya için elimizden geleni yapacağız!
Yenikapı'da gerçekleştirilen Malatya Günleri'nde katılan Drejan Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Çoban, Damga'ya konuştu.

Yenikapı'da gerçekleştirilen Malatya Günleri'nde katılan Drejan Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Çoban, federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çoban, “Böyle bir etkinliğe Drejanlılar olarak katılmamız gerektiğini düşündük. Malatya Günleri'nde Drejan kültürünü göstermek istedik, aşiretimizin kültürünü göstermek istedik. Federasyonumuz 2 yıl önce kuruldu. Yaklaşık 1000 kişiye yakın üyemiz var. İstanbul'da adımızı duyan bütün Drejanlılar gelip bize kayıt oluyor. 8 tane Drejan derneğimiz var biz onların birleşmesiyle vücut bulmuş bir federasyonuz.” dedi.

Malatya'da yara sarıyoruz

Şubat ayında gerçekleşen depremleri anımsatan ve depremle mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Çoban, “Kuruluşumuz deprem öncesine denk geldiği için depremle ilgilendik. Malatya'ya çok sık gidip geliyoruz. Deprem bölgesine TIR'larla çokça malzeme gönderdik. Deprem sonrası şehrimizdeki ilk fırını açtık, ekmek ve un dağıttık. Çok şükür yararlı çalışmalarımız oldu. Geçenlerde de Yeşilyurt Belediyemizi ziyaret ettik. Yardımlarımızın yerine ulaşıp ulaşmadığını görmek için sık sık gidiyoruz. Eksiklikleirmiz varsa da telafi edeceğiz. Malatya için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

ana2.jpg

Malatya'da her şey mükemmel

Malatya'da her şeyin sorunsuz ilerlediğini de vurgulayan Çoban, “Şimdi de önümüz kış. Yakacak ihtiyacı olabilir. Onun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız konutlarına taşınabilsin diye de diğer yandan görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Okullarımızda eğitim sürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de çok güzel katkı veriyor. Malatya'da her şey mükemmel gidiyor” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.