CHP'li Esen'den Gazze'deki saldırıya ilişkin açıklama

CHP'li Esen'den Gazze'deki saldırıya ilişkin açıklama
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen'den İsrail'e tepki.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, dün Gazze'de bir hastaneye yapılan saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

İsrail'in yaptıklarının insanlık suçuna evrildiğini belirten Esen, Birleşmiş Milletler'i göreve çağırdı.

İşte Berker Esen'in o açıklaması:

"İsrail’in Gazze’ye medikal malzemelerin girişine izin vermemesiyle, yiyecek ve su gibi temel insanı ihtiyaçların tedariğini engellemesiyle, elektriğini kesmesiyle artık bu olayın hakkaniyetsizliğe, insanlık suçuna evrildiğine büyük bir üzüntüyle tanıklık ediyoruz.

Al-Ahli Baptist Hastanesi’nin bombalanması ile birlikte 1000’e yakın insanı katleden, sayısız savaş suçlarına bir yenisini ekleyen İsrail’in Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde savaş suçlarından dolayı yargılanmasının kaçınılmaz olması gerektiğini belirtiyoruz. BMGK başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları sessiz kalmamaya, bu trajediye bir son vermeleri konusunda eyleme geçmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.

Ülkemizin kuzeyinde Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, güneyinde ise İsrail-Filistin savaşının ateşlenmesi bizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh.” sözlerinin ne kadar bilgece ve arasından 100 yıl geçmesine rağmen ne kadar değerli olduğunu hatırlattığı günler yaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı olarak; İsrail’in soykırıma varan bu barbarlık derecesindeki saldırganlığını insan dışı buluyor ve bu tutumlarından dolayı İsrail hükümetini esefle kınıyor, masum Filistinli kardeşlerimizle yürekten bir dayanışma içerisinde olduğumuzu kuvvetle ifade ediyoruz.

Bizler; savaşsız, müreffeh ve insani refahı yüksek bir coğrafya umut ediyor ve savaşın her türlüsüne karşı olduğumuzu siz değerli kamuoyuna belirtmek istiyoruz.

Savaşsız, zulümsüz, gözyaşsız bir dünya dileğiyle…"

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.