Ahmet Davutoğlu: Haksızlıklara her zaman karşıyız!

Ahmet Davutoğlu: Haksızlıklara her zaman karşıyız!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi'nde Muharrem orucu lokmasına katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, “Bizler her türlü haksızlığın karşısındayız. Zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Hz. Hüseyin'in yolundan giderek, adalet için mücadele edenleriz” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi'nde Alevi vatandaşların Muharrem orucu lokmasına katıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Alevi vatandaşlarla buluşan Davutoğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi. Davutoğlu, “Muharrem ayında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Herkesin duaları, oruçları kabul olsun. Soframız bereketli olsun. Biz Hz. Hüseyin'in, Ehli Beyt'in her birinin aşığıyız. Onların adalet arayışlarını bugün hayatımızda şiar ediniyoruz. Bir tarafta Ehli Beyt bir tarafta Horasan Erenleri. Benim adım Ahmet. Babam adımı koyarken Hoca Ahmet Yesevi'den feyz alarak koyduğunu söylerdi. Biz onların hak arayışlarının bugünkü temsilcileriyiz. Hz. Hüseyin'in şahadeti bir taraftan bir yastır diğer taraftan da muazzam bir ordu karşısında direnen 72 kişinin hikayesidir. Görünüşte onlara zulmedenler, Yezit taraftarları kaybettiler. Hz. Hüseyin, şehitlerin serdarı olarak sayıldı” dedi.

Onların yolundan ayrılmayacağız

Bugün birçok insanın evladına Ali, Hüseyin gibi isimleri gururla verdiğini de anlatan Davutoğlu, “Nesilden nesile her evde bir Ali oldu Hasan oldu Hüseyin oldu ama bir Yezit olmadı. Eğer hak ve adalet mücadelesi içindeyseniz bunları kazanırsınız. İnsanlara sunduğunuz kıymet değerlidir. Şehitlerin serdarını rahmetle anıyoruz. O'nun yolunun yolcusuyuz. Bugün de bir yanlışlık, adaletsizlik varsa ona karşı çıkarız. Bir mazlum varsa hakkı yenmiş biri varsa onun yanında olmak Hz. Hüseyin'in şiarını takip etmek demektir. Allah bizi onun yolundan ayırmasın. Mazlum kim olursa olsun yanında olacağız. Zalim kim olursa olsun, kardeşimiz bile olsa onun karşısında duracağız. Hz. Hüseyin bize bunu öğretti. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

Burası kutsal bir yer

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise “Kendisini Beylikdüzü'nde ağırlamaktan birlik ve beraberlik mesajları vermekten dolayı mutluyum. Çok özel bir mekandayız. Toprağı kutsal, mimarisi çok özenle tasarlanmış bir cemevindeyiz. Buranın en başından itibaren, projesinden itibaren buradayım. Cemevinin içinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Tutulan oruçların hak katında kabul olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.