AK Partili Sıraç Susuz: Esenyurt'a vefa borcum var

AK Partili Sıraç Susuz: Esenyurt'a vefa borcum var
AK Parti Esenyurt İlçe Yöneticisi Av. Sıraç Susuz, yerel seçim öncesi AK Parti'den Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

SÖYLEŞİ: BARIŞ KIŞ- AK Parti Esenyurt İlçe Yöneticisi ve Kızılay Esenyurt Şubesi Başkanvekili Av. Sıraç Susuz, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi AK Parti'den Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Damga'ya konuşan Susuz, “Ben Esenyurt'ta yaşayan biriyim. Yıllardır ekmeğimi burada kazandım. Esenyurt'a bir vefa borcum var ve şimdi o vefa borcunu ödemek için yola çıkmış bulunuyorum” dedi.

Siyasete lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı'nda başlayan AK Parti Esenyurt İlçe Yöneticisi Av. Sıraç Susuz, Damga'ya konuştu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Susuz, hem Esenyurt'a hem de siyasi hedeflerine yönelik önemli bilgiler verdi. Uzun yıllardır Esenyurt'ta yaşadığını, Esenyurt'tan ekmeğini kazandığını ve sahip olduğunu her şeyi Esenyurt'a borçlu olduğunu kaydeden Susuz, bu sebeple Esenyurt'a hizmet etmeyi çok istediğinin altını çizdi.

Belediye başkan aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz, genç ve başarılı bir avukatken neden siyasete yönelme ihtiyacı hissediyorsunuz?

Öncelikli olarak mesleğimle alakalı övgülerinizden dolayı teşekkür ederim. Bu yola çıkarken AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Harun Özer’in olurunu alarak işe başladığımı belirtmek isterim. Kendisi hem abim kadar değer verdiğim çok kıymetli bir insan hem de başkanımdır. AK Parti İlçe Teşkilat adabından hareketle öncelikle Sayın Başkanım Harun Özer’in değerli olurlarını alıp kendisinin fikrini aldıktan sonra bu aday adaylığına karar verdiğimi belirtmek isterim. Teşkilat adabının bize öğrettiği gibi hareket etmek önemli olmakla, ayrıca Sayın Harun Özer’in fikir ve düşünceleri de benim için oldukça kıymetlidir. Ona bu vesile ile de ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Dediğim gibi ilçe başkanıma danışarak ve hizmet etme arzumun ağır basması ile bu yola çıktığımı söyleyebilirim. Kendimi Esenyurt'a ait hissettiğim için Esenyurt'a dair hayallerim planlarım ve umutlarım olduğu için bunları gerçekleştirebilmek adına belediye başkanı aday adayı oldum. AK Parti daima yenilikçi bir partidir, siyasetin her kademesinde gençlere güvenmektedir ve onlara yeni görevler vermekten asla geri durmamaktadır Partimizin genel başkanı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan unutulmasın ki teşkilatın en alt kademesinden basamakları birer birer çıkarak cumhurbaşkanlığı'na kadar halka hizmet etmek için görev almıştır. AK Parti bir değirmendir memleket için hayırlı insanlar illaki bu değirmene uğramıştır.

adam.jpeg

Aday adaylığınız gerçekten aday olmak için yola çıktığınızın bir göstergesi mi yoksa siyasette bir isim yapmak bir nevi kendi pr'ınızı yapmak için mi böyle bir yola çıktınız?

Siyasette isim yapmak hizmetten geçer. Hizmetiniz yoksa siyasette unutulur gidersiniz bunun örneklerini hepimiz yaşayarak gördük. Benim isim yapmak gibi bir hevesim hiçbir zaman olmadı. Ben zaten mesleğimde 15 yılı geride bıraktım şahsım olarak da hiçbir zaman reklama ihtiyaç duymadım. Ben ve geniş ailem 1989 yılından bu yana Esenyurt'ta yaşıyoruz, ben hayatımı bu ilçede kurdum bu ilçede ekmeğimi kazanıyorum ailem, evim, işim Esenyurt'ta. Yıllardır yaşadığım bu ilçeye hizmet etmek benim için bir onur ve şeref olacak. Gerçekten Esenyurt’a sahip çıkma Esenyurt’a bir nebze olsa da vefa borcunu ödeyebilmek adına bu yola girdiğimi söyeleyebilirim.

Bugünden de söz açmak gerekirse Esenyurt'ta CHP'li bir belediye yönetimi var. Mevcut belediyenin eksikliklerini ve yanlışlarını nasıl değerlendirirsiniz, size göre neler yapılmadı veya yapılmalıydı?

Mevcut belediye başkanı ve ekibi “Esenyurt'un evladıyız. Umudun şehri Esenyurt” diyerek bir yola çıktılar. Esenyurt halkının o dönemki takdiriyle de belediye başkanlığına ve yerel yönetime seçildiler unutulmasın ki Esenyurt halkı nasıl yerelde iktidara getirdiyse yerelde iktidardan almayı da iyi bilir. Öncelikli olarak Esenyurt'un evladı ailesine sahip çıkamadı yani Esenyurt'ta hak ettiği değeri gösteremedi üzülerek söylemek durumunda kalıyorum fakat kamuoyunda ve toplumda olumsuz sorun yumağı insanların her daim negatif bir düşünceye sahip olduğu ilçe haline getirdiler. Fakat biz Esenyurt'un evladıyız demiyoruz Biz Esenyurt'uz diyoruz.

Esenyurt aynı zamanda uzun yıllar partinizin iktidarı altında yönetilmiş ve Kadıoğlu döneminde sansasyonel konularla gündeme gelmiş bir ilçeydi. Mevcut belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt'ta sık sık geçmiş dönemin yükünü çektiklerini söylüyor, siz geçmiş Kadıoğlu dönemi için nasıl değerlendirmelerde bulunursunuz?

15 yıllık bir AK Parti belediyeciliği sürecinde Esenyurt'ta gerçekleşen değişimi bütün kamuoyu iyi bilmektedir. Bunun dışında yapılan icraatler faaliyetler ilçeye kattığımız değer ortadadır. Mevcut Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt nedense sürekli geçmiş yönetimi kötüleyerek kendi beceriksizliğinin üstünü örtmeye çalışmaktadır. Sadece şu soruyu sormak istiyorum sizlere 2019 yılına kadar sorunsuz bir şekilde ilerleyen işleyen bir ilçe nasıl olur da tesisleri faaliyet gösteremez hale gelir insanlar trafikten evine gidemez hale gelir sosyal yardımlar insanlara ulaşmaz? Oysa ki 2019 öncesinde bu saydığım her şey sorunsuz bir şekilde ilerliyordu Bizlerin mevcut Belediye Başkanı'ndan tek bir ricası vardı sizden Esenyurt'a yeni bir şeyler kazandıracağınıza, katacağınıza dair bir umudumuz yok bari hiç yoktan bizim dönemimizde yapılanlara sahip çıkın sorunsuz bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlayın ki bunu da beceremediler. Geçmiş dönemin yükünü çektiklerini beyan eden mevcut başkanın bu söylemi bir bahaneden ibarettir. Ortada çekilecek bir yük olmadığı aşikardır. 15 yıllık bir belediyecilikten bahsediyoruz. Yapılan hizmetler vatandaş için açılan tesisler hepsi ortada. Mevcut belediye öncelikle temel hizmetler konusunda dahi sıkıntı yaşamaktadır. Vatandaşın en önemli ihtiyacı olan temizlik hizmeti dahi tam manası ile verilmemektedir. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak, siyasetten sıyrılarak düşünmek gerekirse, mevcut belediye ne yazık ki günlük hizmetleri vermekte dahi ciddi sıkıntı içindedir. Bu hizmetlerde mi geçmiş dönemin yükünü çektikleri için verilmemektedir. Sokaklara girip baktığınızda çöpler yerlere taşmış durumdadır. Hizmet aşkı bahaneleri kabul etmez. Necmi Kadıoğlu, Esenyurt'a büyük hizmetler vermiş gecesini gündüzüne katmış her alanda esenyurt'u farklı bir seviyeye getirmiştir. AK Parti döneminde yapılan faaliyetler ve icraatlar kısa bir Esenyurt turu yaparak bunları çıplak gözle görmeniz mümkündür.

kutu1.jpeg

Esenyurt'u alan İstanbul'u alır

AK Parti geçen dönem 25 yıl sonra İstanbul'u kaybetti gelecek seçimde en büyük hedef İstanbul' u tekrar kazanmak olacak. Bunun için AK Partili bir belediye başkan aday adayı olarak Esenyurt'ta çalışmalar yapacak, partinize her koşulda katkı verecek misiniz?

Bizler AK Parti teşkilatları olarak yeniden İstanbul yeniden Esenyurt diyerek çalışmalarımıza son sürat devam etmekteyiz gerek il başkanlığımız gerekli ilçe başkanlığımız İstanbul'umuzun ve Esenyurt'umuzun tekrardan AK Parti belediyeciliği hizmet belediyeciliğine kavuşması için çalışmalarını sürdürmektedir. Unutulmasın ki Esenyurt, İstanbul'un en büyük ilçesidir bununla beraber bizim alacağımız seçim zaferi İstanbul'umuzun da kazanılacağını anahtarıdır. Kamuoyu anketlerine bakarsak ya da şöyle söyleyeyim sokağa çıktığımız zaman İstanbul'un ve Esenyurt'un çalınan 4,5 yılının hesabını sormak ve bu hizmet kaybının telafisini yapmak bizim boynumuzun borcudur.

kutu2.jpeg

Adalet ekmek su gibi gereklidir

Bir avukat olarak ve aynı zamanda AK Parti'den belediye başkan aday adayı olmaya çalışan politik bir profil olarak şu an Türkiye'deki adaleti, hukuk işlerliğini nasıl buluyorsunuz?

Sizin de söylediğiniz gibi ben bir hukukçuyum. Adalet her zaman her şeyin üstünde olmalı üstünde tutulmalıdır. Ben bu mesleği karakterimde adil olma arzusu olduğu için seçtim. Tekrar altını çizmekte fayda gördüğüm üzere adalet herkes için en az ekmek su kadar gereklidir. Bizler de bu gerekliliği yerine getirmek adına elimizden geldiğine gayret göstermekteyiz. Türkiye'de adalet ve hukuk işlerliği yönünden ise büyük bir gayret ve çaba olduğunu sizinle paylaşmak isterim. Adliyelerin daha işlevsel olması vatandaşın hakkını daha kolay arayabilmesi adına her geçen gün yeni hizmetler yapılmaktadır ve yapılmaya da devam etmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.