Anma değil anlama günü

Anma değil anlama günü
Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Güngören Belediyesi ev sahipliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel bir program düzenlendi. Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk, “İnşallah 24 Kasım’lar anma günü değil, meslektaşlarımızın problemlerini anlama günü olur” dedi.

Gençosman Kültür Merkezi’ndeki kutlama etkinliğine ilçedeki öğretmenler katıldı. Yoğun katılımın olduğu gece kokteyl ile başladı. Ardından Güngören Kaymakamı Zeyit Şener, Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk ve Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yönelik açılış konuşmalarıyla devam etti. Protokol konuşmalarından sonra Alper Ayorak ile Müzik Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği (MKSDD) Türk sanat müziği konseriyle kulakların pasını sildi. ‘Gamzedeyim, deva bulmam’, ‘dağlar dağlar’ gibi unutulmaz parçaların seslendirildiği gecede konser bu yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İngilizce öğretmeni Dilber Kılıçaslan anısına verildi.



Ne yapılsa az kalır

Gecede konuşan ve Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Güngören Kaymakamı Zeyit Şener, “Bünyamin Demir’e her zaman eğitimin, eğitimcinin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Öğretmenler için ne söylense ne yapılsa az kalır, hakkınız ödenmez. Sizler bize hayatı öğrettiniz, elimizin ekmek tutmasına sebep oldunuz. Bütün öğretmenlerimize hürmetlerimi arz ediyorum” diye konuştu. Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk ise “Pandemi nedeniyle zor bir süreçte fedakârca çalışan meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Geldiğimiz noktada verilen her görevi de memleketimiz, çocuklarımız için çalışıyoruz. İnşallah 24 Kasım’lar anma günü değil, meslektaşlarımızın problemlerini anlama günü olur” dedi.



İlk 2 binayı açtık

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir de konuşmasına ilçede eğitimle ilgili yaptıkları projelerden sunum yaparak başladı. Öğrenci İstasyonu adı verilen konsept proje hazırladıklarını belirten Demir, “İlk 2 binayı açtık, diğer 2 binanın çalışmalarını devam ediyor. Yoğun talep oldu, kapanış saatini 01.00’a kadar çektik. Öğrencilerimiz gelip burada ders çalışıyor. Öğrencilerimize çay, çorba ikram ediliyor. 14 yaş ve üzeri herkesin gelip çalışmalarını yapabildiği bir konsept kurduk. Gençosman Mahallesi’nde Bilgi Evi açtık. Açılması yönünde çok talep vardı. Buradan ortaokul öğrencileri faydalanıyor” ifadelerini kullandı.


DHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.