Arnavutköy 2019'u anlattı

Arnavutköy 2019'u anlattı
Arnavutköy Kent Konseyi’nin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıda; 2019 yılında yapılan çalışmalar, kurul üyelerine sunuldu

Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2020 yılının ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirdi. Her yıl iki kez toplanan Genel Kurul’un 19. Buluşması Arnavutköy Kent Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aygenli’ başkanlığında yapıldı. Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurul toplantısına siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve muhtarlar katıldı.

Projelerden bahsetti
Toplantıda Gençlik Meclisi başkanı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı sunum yaparak hayata geçirdikleri faaliyetleri anlattı. Gençlik Meclisi Başkanı Şerif Can: “ İlk projemiz olan ‘Temiz Sahil Temiz Kent’ projesine İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 50 gönüllü öğrenciyle Karaburun Sahilini temizleyerek başladık. Gerçekleştirdiğimiz bu proje Arnavutköy Bülteni’nde ve yerel basında yankı buldu. Daha sonra Karaburun Sahili’ni Temizleme projemizde yer alan gönüllü gençlerimizi Valide Sultan Gemisi ile boğaz turuna götürdük. ‘Geleceğe Kitapla Destek Ol’ projesini duyurarak Arnavutköylü vatandaşların bağışladığı kitaplarla Arnavutköy Aktoprak Camii ve Pendik Göçbeyli Köyyeri Camii Kütüphanesi’ne hediye ettik. ‘Sabah Namazı’ etkinliğinde Arnavutköylü gençleri sabah namazında bir araya getirdik. Daha sonrasında ‘ Kadına Yönelik Şiddeti Değerlendirme Raporu’ ve Elazığ Depremi sonrası Elazığ için çeşitli yardım kampanyalarında yer aldık. “ dedi.

2020'de hizmetler devam edecek
2020 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri birçok etkinliğide anlatan Gençlik Meclisi Başkanı Şerif Can etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Damla Saygıvar Kadın Meclisi ile ilgili şu sözleri aktardı: “Kadın Meclisi ilçemizde yaşayan kadınların sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak çözüm önerileri ve projeler üreten çok yönlü ve geniş kapsamlı bir platformdur. Genel amacımız kadınların, toplumsal hayatın, üretim, iş, siyaset, kültür ve sanat gibi alanlarda söz sahibi olması. Kent ve kadın sorun ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi, politikalar oluşturması, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesidir. Kadınların ihtiyaç ve sorunlarından yola çıkarak taleplerinin belirlenmesi, çözümleri ve projeler üretmesinde aktif rol alamsı ve projelerin yetkili kişilere ulaştırılmasında etkili çoğunluk olarak temsil edilmelerini sağlamak olacaktır. Biliyoruz ki kadınların toplumsal yaşamdaki yerleri ne kadar güçlü olursa ülkedeki demokratik değerler de bir o kadar derin ve kalıcı olacaktır.”

Birçok proje sunuldu
Kadın Meclisi Başkanı Saygıvar giriş konuşmasından sonra “ Bir Kitap Bin Umut”, “ Minik Bedenler Üşümesin”, sağlık seminerleri ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında “ Narko Rehber Eğitimi “ gibi gerçekleştirdikleri birçok projeyi anlattı. Kent Konseyi’nin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılan sunumların ardından sona erdi.

MEHMET ALİ ÇATAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.