Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı o tarihe kadar ücretsiz olacak!

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı o tarihe kadar ücretsiz olacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı bugün düzenlenen açılış törenin ardından hizmete açıldı.

İstanbul'da ulaşım ağına bir yenisi daha eklenen Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattı saat 14:00'te başlayan törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan bağlantısı ile açılışı yapıldı.

İstanbul Havalimanı'na ulaşımı kolaylaştıracak Halkalı - Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattının ilk etabı Arnavutköy - İstanbul Havalimanı güzergahı açılış töreni düzenlendi. Törende İstanbul Valisi Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu ve çok sayıdaki isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantıyla yaptığı açılış konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurdeleyi kesti.

arn-1.webp

Arnavutköy Şehir Parkı'nın yakınında bulunan Arnavutköy Hastane metro istasyonunda yapılan açılış töreninde Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattı yarın gidiş gelişler hizmete açılmış olacak.


Metro hattı 31 Mart 2024'e kadar ücretsiz olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattının açılış töreni sonrası vatandaşlara müjdeyi verdi. Yeni açılan Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattının 31 Mart 2024 Pazar gününe kadar ücretsiz olarak hizmet verileceği duyuruldu.

ae8cc742-f3fb-489c-ae42-539e25f15e6c-001.jpeg

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro durakları isimleri nedir?

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro hattı ilk olarak 4 durakta hizmet verecek. Arnavutköy Hastane, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo Terminali ve İstanbul Havalimanı duraklarıyla ilk etapta yolcu taşıyacak. Halkalı'da devam eden metro hattı tamamlandığında ise Fenertepe - Üniversite, Kayaşehir, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı, ve Halkalı duraklarıyla tamamlanmasıyla İstanbul Havalimanı Gayrettepe - Kağıthane metro hattına entegre olacak.

da205c64-4fbc-4bc5-91ba-a85432769dda-001.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.