Merakla beklenen Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metrosu bugün açılıyor, metro durakları hangileri?

Merakla beklenen Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metrosu bugün açılıyor, metro durakları hangileri?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metrosu bugün vatandaşların kullanımına açılarak hizmete giriyor. Peki duraklar hangi ilçelerden geçiyor? Metro durakları hangileri?

Uzun yıllar ulaşım sorunu yaşayan Arnavutköy halkı nihayet beklediği metroya bugün kavuşuyor. İstanbul'da metro bulunmayan tek ilçesi olan Arnavutköy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla 19 Mart 2024 Salı (bugün) saat 14:00'te Arnavutköy - İstanbul Havalimanı etabı hizmet vermeye başlayacak.

İstanbul'un en kuzeyinde yer alan Arnavutköy ilçesi yıllardır ulaşım sorunuyla mücadele ederken, Halkalı -Arnavutköy - İstanbul Havalimanı metro hattının açılması ile ulaşım probleminin rahatlatması ve ulaşımın daha kısa sürelere inmesi bekleniyor.

e7cdae81-fc51-47de-a9b2-a141bce63f16.jpeg

Bugün açılacak olan metro hattı İstanbul Havalimanı ve Arnavutköy arasında hizmet verecek. Halkalı hattının yapım çalışmaları devam ediyor. Arnavutköy - Halkalı hattının tamamlanmasıyla metro hattı İstanbul Havalimanı - Gayrettepe metro hattı ile entegre olacak ve toplamda 161,7 km büyüklüğünde Türkiye'nin en uzun metro hattı olarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

275-103837-arnavutkoy-havalimani-metrosu-5.jpg

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro hattı durakları hangileri, isimleri neler?

Arnavutköy - İstanbul Havalimanı Metro hattı toplamda 4 durak olarak hizmete sunulacak. Arnavutköy Hastane (Arnavutköy Devlet Hastanesi) durağında başlayacak, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo Terminali ve İstanbul Havalimanı duraklarıyla ilk etapta işlev görecek. Halkalı'da devam eden metro hattı tamamlandığında ise Fenertepe - Üniversite, Kayaşehir, Olimpiyatköy, Halkalı Stadı, ve Halkalı duraklarıyla tamamlanması bekleniyor.

da205c64-4fbc-4bc5-91ba-a85432769dda.jpeg

İstanbul Havalimanı- Arnavutköy - Halkalı metro hattının tamamlanması ile İstanbul Havalimanı - Gayrettepe Metro hattına entegre olacak. Bu sayede Arnavutköy - Göktürk arası 20 dakika, Arnavutköy Kağıthane arası ise 32 dakikaya inecek.


İstanbul Havalimanı - Arnavutköy arası 8 dakikaya inecek

İstanbul Havalimanı - Arnavutköy metro hattı Arnavutköy Hastane durağından başlayacak, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo Terminali ve İstanbul Havalimanı durakları olmak üzere toplamda 8 dakikada ulaşım sağlanmış olacak.

ae8cc742-f3fb-489c-ae42-539e25f15e6c.jpeg

cfd7d45e-a65d-4b52-8ef2-4769048e5ddd.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.