Asla ittifak yapmayacağız!

Asla ittifak yapmayacağız!
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na iki gün önce başvurarak İBB Başkanlığı'na aday adayı olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, partililerle bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

İBB için CHP'den aday adaylığı başvurusunu yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne baskı kuran, şantaj yapan, tehdit eden beklenti içinde olan, üstelik de seçim kaybettiğimiz gece kahkaha atanlarla bir daha asla ittifak yapmayacağız. Ve ittifaksız, İstanbul'u kazanacağız" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na iki gün önce başvurarak İBB Başkanlığı'na aday adayı olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, partililerle bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak başlayan Kerimoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç edilmesine, sosyal medya trolleri aracılığıyla haksız eleştirilere ve kaybettiğimiz seçimlerin sorumluluğunu tek başına ona yıkanlarda sevgi göstermeyen, saygı göstermeyen, vefa göstermeyen ve ilk fırsatta ceketinin içinde sakladığı hançeri sırtına vuran o vefasız o kalpsiz, o yüreksiz insanlarda, engel onlarda" dedi.

Herkes aday olabilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ‘Tek adam’ diyerek suçlayan Kerimoğlu, adaylık başvurusunun ardından 3 tarz tavırla karşılaştığını, bir kesimin çok sevindiğini, bir kesimin görmezden geldiğini, bir kesimin de aday olduğu için de kendisine ağır eleştirilerde bulunduğunu söyleyerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir yola çıkıyoruz. Şişli'de Sarıyer'de Bakırköy'de Kadıköy'de Esenyurt'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde onlarca arkadaşımız, belediye başkanlıklarına, ilçe başkanlıklarına, meclis üyeliğine ve hatta büyükşehirlere başvuru yapıyorken, biz İBB’ye aday olunca neden eleştiri konusu oluyor. Parti'nin tüzüğüne uygun koşulları taşıyan herkes aday olabilir. Hatta genel başkan adayı olabilir. Yakın tarihte CHP Kurultayı'nda bir genel başkan adayı çıktı, demokratik bir yarış oldu. En sade üyenin bile genel başkanlığı aday olma hakkı varken belediye başkanı birinin aday olması neden eleştiriliyor. Nedir bu İBB Başkanlığındaki kutsiyet, nedir bunun tek adamlığı?” eleştirisinde bulundu.

Bu talebim yeni değil

“Benim aday olmamı engelleyecek nasıl bir eksiklik var?” diye soran Kerimoğlu, “CHP’li kimliğim mi, emeğim mi, tecrübem mi, hitabetim mi, Bakırköy Belediye Başkanlığı yaptığım 10 yıldaki başarılarım mı, CHP’nin temel değerlerini koruma noktasındaki kararlılığımda mı bir eksiklik var?Benim İBB Başkanlığı talebim yeni değil. Yaklaşık bir yıldır, kamuya açık alanlarda, televizyonlarda, ‘Ön seçim olacak ise parti içi kurallar işleyecekse, İBB’ye adayım’ dedim. CHP'lilerin parti içi demokrasi, hukuk ve tüzüğümüzün bize verdiği hakları ve yetkileri kullanarak ön seçim istiyoruz. Hiçbirimizin ne ilde, ne ilçede, ne meclis de, ne de Belediye Başkanlığı adaylığında ön seçimden kaçmaya hakkı yok. Kaldı ki bugün büyükşehir belediye başkanı olan kişi, başarıları var ise, örgütünün sesini dinlemişse, partisine karşı sorumluluğunu yerine getirmişse, kendisine verilen yetki ve sorumluluğu İstanbul halkının iyi niyeti için kullanmışsa, niçin seçimden kaçsın. Eğer örgütüne para ile pulla, işe makamla ikna etmemişse niçin ön seçim yapmasın?” ifadelerini kullandı.

Ön seçim talep etti

İmamoğlu eleştirisini sürdüren Kerimoğlu, “Eğer Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ile kucaklaşmak yerine önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söylediği gibi 5’li çetelerle kucaklaştıysa, sevincini heyecanlı örgütüne ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanına sarılmak yerine aday olmasına karşı çıkan ablasına sarılmışsa, Cumhuriyet Halk Partili emekçileri işe alıyorum diye İBB’de çöpe, otoparka alıyor, onun yerine AKP'li MHP'li, İYİ Partili genel sekreter, daire başkanı, müdür, üst düzey bürokrat yapıyorsa ön seçimden tabii ki kaçar. Örgütün karşısına çıkmak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Kimsenin ön seçimden ve sandıktan kaçmaya, parti içi hukuk ve demokrasi temelinde yapılacak bir seçimden kaçmaya hakkı yok. Bir kez daha söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partili saygın, değerli ve ahlaklı iş adamlarına değer vermek yerine AKP'nin çürümüş zihniyeti ile müteahhitlik hizmetlerine devam edenler kaçar. Önü seçim talebimize her fırsatta söyleyeceğiz. Genel başkanımız Özgür Özer'in parti ahlakına, vicdanına ve verdiğin sözleri kararlılıkla yerine getireceğine ve partililerinin ön seçim talebine kulak vereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

kutu.jpg

İTTİFAK OLACAKSA HALKIMIZLA OLACAK!

Türkiye genelinde işsizlik, yoksulluk, mülteci, eğitim, sağlık, hukuk ve adalet gibi büyük sorunlar varken son bir yıldır CHP'nin içindeki sorunların konuşulduğunu dile getiren Bülent Kerimoğlu, “Bunu AKP'nin yandaş medyası da istiyor, ne yazık ki CHP’li Büyükşehir Belediyesinin fonladığı medyada istiyor. CHP'de kazanacak aday mı kazanmayacak aday mı konuşuyoruz, Saraçhane'deki tiyatroyu konuşuyoruz, mart ayının başında bir başka siyasi partinin genel başkanının Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı yapmak istediği darbeyi konuşuyoruz. Bu yaşananların CHP'nindevrimcilerine, Atatürkçülerine yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hepimiz sorumluluk almak yerine, seçimin kaybedilmesinin tek sorumluluğunu genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bırakmayı kolaycılık olarak gördük. Oysa atlı masada sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun elini yükseltmek yerine, onun adaylığını tartışmaya açmak yerine, kayıtsız koşulsuz nasıl kazacağı ile ilgili emek vermek yerine, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Plana sadık kal’ diyerek cumhurbaşkanlığından edenlerle uğraştık. Biz artık İstanbul'a hiçbir ittifaka ihtiyaç duymadan seçim kazanacağız. CHP'ye seçim kazandırdı adı altında bir takım partilere kadrolara vermek zorunda değiliz. CHP bu ülkenin kurucu ve birleştirici partisidir. Milliyetçileri de muhafazakarları da, solcuları da CHP çatısı altında birleştirebiliriz. Bir ittifakı yapacaksak halkımıza yapacağız” diye konuştu.

BELEDİYE PERSONELİ TAM KADRO KATILDI

Wow Otel’de yapılan toplantıya tüm belediye personeli, birim müdürleri, Belediye İş Sendikası Başkanı Savaş Doğan, Meclis Üyeleri Ali Türkoğlu, Tarkan Ellergezen, Mahir Çelik, Taşkın Toprak, Gökmen Yıldırım, Haluk Halilağaoğlu’nun yanısıra, geçmiş dönemde CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığına aday olan Mehmet Ali Acar ve çok sayıda Bahçelievlerli eski siyasiler katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.