Ayşegül Ovalıoğlu: Ben bir adım attım, lütfen sizde yanımda olun

Ayşegül Ovalıoğlu: Ben bir adım attım, lütfen sizde yanımda olun
Bakırköy Kent Savunması, Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile bir araya geldi.

Bakırköy Kent Savunması, Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile bir araya geldi. Hem iktidarla hem de iktidarı aratmayan uygulamalarıyla Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yönetimiyle mücadele ettiklerini belirten çoğunluğu partili olan katılımcılar, CHP iktidarındaki Bakırköy'de belediyeye karşı ciddi bir güvensizliğin oluştuğunu ifade ederek, mevcut başkanın son bir aydır yaptığı uygulamalar ve tahsislerle de en büyük zararı yine kendi partisine verdiğini söyledi. Katılımcılara cevap veren Başkan Adayı Ovalıoğlu, “Bakırköylüler olarak her şeyin farkındayız. Yetki ve sorumluluğu aldıktan sonra her şeyi yeniden gözden geçireceğiz. Evimiz Bakırköy diyerek yola çıkıyorsak, katılımcı dediğimiz belediyecilik hizmeti anlamında da bir araya gelmek durumundayız. Ben bir adım attım, lütfen sizde yanımda olun” dedi.
Gezi Direnişi’nin ardından Mimarlar Odası öncülüğünde, siyasi parti, muhtarlar, STK'lar, demokratik kitle örgütleri ve dernekler de dahil çok sayıda bileşeniyle yaşadıkları kentin ranta ve yağmaya karşı korunmasını hedefleyerek mücadele eden Bakırköy Kent Savunması, CHP’li Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile bir araya geldi.

AKLIMIZLA ALAY EDİYOR

Kuruldukları günden bu yana verdikleri kent mücadelesiyle, yeşil alanların korunması, sahil şeridinin yapılaşmaya açılmaması, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu araziye yapılan imar plan değişikliğine karşı çıkarak, çeşitli eylemler yapan ve topladığı 30 bin imzayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ileterek dava süreçlerinde de müdahil olan Bakırköy Kent Savunması bileşenleri, sırasıyla söz alarak geçen 10 yıllık süreci değerlendirdi.
Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin imara açılmasına karşı çıkılan süreçte, Bakırköy Belediyesi'nin hiçbir çalışmaya destek ve dayanışmasının söz konusu olmadığını, yönetiminin imza dahi vermediğini belirten bileşenler, şimdilerde kanal kanal gezip başarılarından bahseden Bülent Kerimoğlu’nun, Bakırköylülerin gözünün içine baka baka yalan söylediğini, halkın aklıyla oynadığını belirtti.
Kamuya ait Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün devredilmeye çalışılmasıyla başlayan süreçte, tıp merkezlerinin atıl hale geldiğini, yaş almış huzurevi sakinlerinin ağlaya ağlaya başka ile gönderildiğini, yeni yapılan huzur evlerinin devir edildiğini, aş evlerinin kapatıldığını, çarşılarının yıkıldığını, var olan birçok hizmetin kaldırıldığını, var olduğu söyleyen hizmetlerin de -MIŞ gibi devam ettiğini belirten katılımcılar, “En büyük mücadelemiz belediyeye karşı oldu” dedi.

11e43190-f5ce-45df-b1f3-087f01aba639.jpeg

KENT KONSEYİ İLE SİYAHLA BEYAZ GİBİYİZ

Bakırköy Kent Konseyi hakkında da konuşan Bakırköy Kent Savunması Yürütme Kurulu Sözcüsü Arkeolog ve Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. İlknur Türkoğlu, “Kent Konseyi ile o kadar keskin ayrımlarımız var ki siyahla beyaz gibiyiz. Onlar kanunen kurulması gereken bir kurumdur ve bizlerin yaptıklarını yapması gereken topluluktur. Oysa iki dönemdir hiç bir mücadelemizin yanımızda olmamıştır. Bizler hiç bir şey yapamadıysak, gündem yaratıp ter döktük, emek verdik” dedi.

İşçilerin özlük ve sendikal hakları, kültürel mirasın korunması, asansör denetimlerinin Mühendisleri Odası'ndan alınarak özel bir şirkete verilmesi, Bakırköy’ün binlik ve beş binlik planları, Salı pazarı, yüce tarla top sahası, kamusal alanların işgali, kent müzesi ve halk eczanesinin kaldırılması, tıp merkezi, havan barınağı, Botanik Park gibi pek çok konu dile getirildi.

Toplantıda söz alan CHP’nin geçmiş dönem yöneticilerinden Çetin Yılmaz’da, Kerimoğlu’nun ilk dönem başkanlığında dönemin meclis üyesi olan Ali Rıza Akyüz’le birlikte bazı meclis üyelerinin Bakırköy'ün lehine kararlara onay vererek halkın yanında olduğunu, Mimarlar Odası öncülüğünde kurulan Bakırköy Kent Savunması’nın tüm eylemlerinde hem fiziken he de hukuki destek veren Mimarlar odası Başkanı Mustafa Fazlıoğlu’nun mecliste olmasının da kendileri için bir kazanım olduğunu belirtti.
Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Sekreteri ve Bakırköy Şube Başkanı Oya Erakıncı, yine son zamanlarda Osmaniye Mahallesi’nde yeni açılan belediye hizmet binası içerisinde, bazı sivil toplum kuruluşlarına yer tahsisi yapıldığı, kendileri de dahil kamu yararına çalışan derneklerin bundan haberdar dahi olmadığını belirterek konuya müdahale edilmesini istedi.
Konuşmacılara tek tek cevap veren Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, ‘Evimiz Bakırköy’ diyerek yola çıktığını, tam da anlamına uygun bir şekilde meslek odaları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, muhtar adayları, dernekler ve sivil inisiyatiflerin temsilcileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben bir adım attım, lütfen sizde yanımda olun” dedi.


HERKES HER ŞEYİN FARKINDA

36 yıllık Bakırköylü olarak, çocuklarının da burada doğup büyüdüğünü, ülkenin ve ilçenin geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle siyasete girdiğini, bireysel değil toplumsal açıdan kazanımlarla Bakırköy’ü hak ettiği yere taşıma amacında olduğunu belirten Ovalıoğlu, “Bakırköy’ü birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

Belediye ile halk arasında ciddi bir iletişimsizlik problemi olduğunu, gittiği her yerde ve konuştuğu herkesten benzer şikayetler duyduğunu söyleyen Ovalıoğlu, gelişmişlik endeksinde eğitimi ve sosyal yaşamı ile İstanbul’da 4, Türkiye’de ise 6. sırada yer alan Bakırköy’de, herkesin her şeyin farkında olduğunu belirtti. Ameliyat yapan beyin cerrahı bir doktor olarak, ekip çalışmasını çok iyi bildiğini söyleyen Ovalıoğlu, ameliyathaneyi hazırlayan personelden, ameliyat doktoruna yardım eden teknik ekibe kadar tüm ekibin birlikte çalışması sonucu başarılı bir ameliyat geçirdiklerini söyledi.

ac973a0a-5e9e-4d70-8798-2aae7ee2554b.jpeg

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Bakırköy Belediyesi’nin son dönemde halkı endişelendiren uygulamalarını görev ve sorumluluk yetkisi aldıktan sonra masaya yatıracaklarını söyleyen Ayşegül Ovalıoğlu, göreve gelir gelmez Deprem Stratejisi Eylem Planı’nı devreye sokacaklarını, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuracaklarını, mahallelerde ise Kentsel Dönüşüm Danışma Merkezleri kuracaklarını, kaybettikleri değerler için yapılması gereken ne varsa yapacaklarının altını çizdi.

‘İBB Miras’ ile entegre ‘Bakırköy Miras’ı kuracaklarını, İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü, Basın Yayın Müdürlüğü, Bakırköy Öğretmen Evi, Bakırköy Şefkat Evi, Bakırköy Aşevi, Engelli Destek Hattı açacaklarını söyleyen Ovalıoğlu, tüm çalışmalarında muhtarların, STK’ların ve gönüllülerin yer alacağını söyledi.
Atatürk Havalimanı alanının da yapılaşmaya açılmaması için mücadele edeceğini, halkla birlikte alanda olacağını belirten CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, seçilip göreve geldikleri taktirde, gerek hukuki gerekse sokakta yapılması gereken tüm mücadelede alanlarında var olacağını belirtti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum