Bağcılar'da iş yeri sahiplerine uyarı!

Bağcılar'da iş yeri sahiplerine uyarı!
İçişleri Bakanlığı’nın Kovid 19 Denetimlerigenelgesi kapsamında Bağcılar’daki işyerlerine yönelik denetimler devam ediyor. Bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı denetimler sırasında kurallara uymayan işyeri sahipleri uyarıldı

KOVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, ülkemizde Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde eşzamanlı denetimler devam ediyor. İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Demirbağ, İlçe Sağlık Müdiresi Hülya Zengin Tiryaki, Güneşli Mahallesi’nde faaliyet gösteren işyerlerini denetledi. İlçede faaliyet gösteren restoran, kuaför salonu, restoran, kafe, gözlükçü, beyaz eşya bayileri, mobilyacı ve telefon bayinin de bulunduğu birçok dükkan ziyaret edildi. Denetimler sırasında esnafın her geçen gün fiziki mesafe ve hijyen kurallarına uyduğu, maske taktığı ve dezenfekte malzemesi bulundurduğu gözlendi. Bu arada Kovid 19 ile ilgili kuralları yerine getirmeyen işyeri sahipleri ile maske takmayan eleman ve müşteriler uyarıldı.

Amaç bilinç kazandırmak
Basın mensuplarına açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, salgınla mücadelenin her geçen gün iyi seviyelere ulaştığını ifade etti. Esnafın yüksek oranda kurallara uyduğunu belirten Eldivan, denetimlerin bilinçlendirme ve bilinç kazandırmaya dönük olduğunu söyledi. Salgınla mücadelenin özellikle bu dönemde büyük önem kazandığının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise günün 24 saati denetimlere devam ettiklerini belirtti. Çağırıcı, “Memnuniyetle görüyoruz ki esnafımız kurallara uyuyor. İnşallah böyle devam edersek günlük normal hayatımıza döneceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.