Bahçelievler'de Aile Destek Merkezi açıldı

Bahçelievler'de Aile Destek Merkezi açıldı
Bahçelievler Belediyesi tarafından psikologlar eşliğinde aile kurumunu güçlendirmek, aile içi iletişimi arttırmak, topluma sağlıklı bireyler kazandırmak amacıyla Aile Destek Evi hizmete açıldı.

Bahçelievler Çobançeşme Kütüphanesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (BADEM) ile yenileme çalışmalarının tamamlandığı Bahçelievler Aile Destek Evi vatandaşların hizmetine açıldı.

Bahçelievler Belediyesi tarafından psikologlar eşliğinde aile kurumunu güçlendirmek, aile içi iletişimi arttırmak, topluma sağlıklı bireyler kazandırmak amacıyla Aile Destek Evi hizmete açıldı. Açılışa, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve vatandaşlar katıldı.

"TELETIP ÜZERİNDEN MUAYENEYE GEÇECEĞİZ"

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Ücretsiz olarak çocuk, ergen, erişkin ve aile terapilerinin yapıldığı bir merkez açacağız. Burada beş arkadaşımız, yaklaşık 2 bin 500 - 3 bin kişiye hizmet verdi. Burası randevusuz çalışıyor. 15 bin seans yaptılar. Bir kişinin 5 sefer geldiğini düşünürsek 15 bin seans yapıldı. Bunun bir ilerisine çalışıyoruz. TELETIP üzerinden muayene geçeceğiz. Amacımız vatandaşların iyi hizmeti kısa zamanda alabilmesidir. Bu Türkiye'deki ilklerden olacak" dedi.

"AMACIMIZ GENÇLERİMİZE DESTEK VERMEK"

Rehberlik merkezi içinde bulunan kütüphane hakkında da konuşan Dr. Bahadır, "Daha önce bilge evi olarak kullanılıyordu. Çocuklarımız ve gençlerimiz için ders çalışacakları tarzda yaptığımız kütüphaneyi açacağız. Amacımız gençlerimize destek vermek. Gençlerle alakalı her türlü konuda gençlere destek vermek istiyoruz. Bahçelievler'de ben okuyamadım diyen kalmasın. Bahçelievler'de ikamet eden üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BEN NE YİYORSAM NE GİYİYORSAM VATANDAŞLARIMIZA DA ONU İKRAM ETMELİYİM"

Aile Destek Evi'nde ikinci el kıyafetlerin kaldırıldığını söyleyen Dr. Bahadır. "Giymediğim bir şeyi, yemediğim bir şeyi başkasına yedirmem, giydirmem. Ben ne yiyorsam ne giyiyorsam vatandaşlarımıza da onu ikram etmeliyim. Daha öncesinde ikinci el giysi olarak hizmet veriyordu. Şuan onu sıfıra döndük. Hayırseverlerimiz ile alıyoruz. Sadece çocuk değil, herkese kıyafet veriyoruz. Sanki bir kıyafet mağazası gibi buradan ihtiyacı olan seçebiliyor. Gelinlik de var damatlıkta her türlü kıyafet var. Bunu yeniledik ve geliştiriyoruz" diye konuştu.

Yetkililer, açılışın ardından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (BADEM) gezerek incelemeler yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.