Bakırköy’de Denizler Anıldı

Bakırköy’de Denizler Anıldı
CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, 68 kuşağının devrimci öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 52'inci yılında andı.

Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğinde konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Türkiye’de ne neler oluyor’u kafaya takmaya başladığından beri Deniz Gezmiş’in hikayeleri ve hayatıyla büyüyüp bunu kendilerine şiar edinen bir gençlik olarak büyüdüklerini belirtti.

Yere serili “Üç Fidan, Üç Yürek, Üç Sonsuz. Yürüdüler Darağacına Korkusuz” pankartının üzerine karanfiller koyan ilçe yönetiminin anmaya olan katılımı da yüksek oldu.

Cumhuriyet Halk Partililer’in daha yirmili yaşların başında ülkemizin geleceği için yaşamını bir an bile düşünmeyen Deniz’in, Mahir’in ve Hüseyin’in yolunda olduklarını belirten Başaran Arslan, “Denizlerin mücadelesi bize ışık olmaya devam edecek” dedi.

Aradan geçen 52 yılın ardından aynı yürek acısıyla mikrofonu konuşmak isteyen herkese uzatan İlçe Başkanı, “Denizlerin mücadelesi bizlere Işık olmaya devam edecek” diyerek sözü gençlere verdi.

Başaran’ın ardından CHP Bakırköy Gençlik Kolu Başkanı Doğukan Kilivan, Başkan Yardımcısı Vedat Aydın ve genç liselilerin sırasıyla konuşarak, Deniz Gezmiş'in son olarak babasına yazdığı veda mektubundan satırlar okundu.

Bu satırların bir evladın babasına yazdığı son mektup olmanın ötesinde, aynı zamanda yakın siyasi tarihin en tartışmalı olayının da belgesi olduğu belirtilen anma programında, 68 kuşağına tanıklık etmiş katılımcılar da okudukları şiirler ve ağıtların yanı sıra, anılarını da paylaştılar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.