Bakırköy’de yarım üst geçit çevresinde tehlikeli geçiş

Bakırköy’de yarım üst geçit çevresinde tehlikeli geçiş
Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan üst geçit, bir bölünün eksik olması nedeniyle kullanılamıyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar tehlike yaşıyor.

Ataköy'de bir bölümü olmayan üst geçit, karşıdan karşıya geçmek isteyenler için tehlike oluşturuyor. Çevresinde, Baruthane ve Baruthane Millet Caddesi, hastane ve alışveriş merkezi de bulunan alanda trafik ışığı, yaya geçidi ve alt geçit de bulunmadığı öğrenildi. Üst geçide İBB tarafından "Üst geçitleri yeniliyoruz, engellilerin kullanımı için uygun hale geçiriyoruz" yazısı konuldu. İBB'den yapılan açıklamada ise üst geçidin bir bölümünün İstanbul Valiliği'nin Şubat ayının başındaki talebiyle bir yat fuarı için kaldırıldığı, çalışmalara yakın zamanda başlanacağı bilgisi verildi.

Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan üst geçit, bir bölünün eksik olması nedeniyle kullanılamıyor. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayalar tehlike yaşıyor. Çevresinde, 9 Ocak 2024'te açılışı yapılan Baruthane, Baruthane Millet Bahçesi Parkı, hastane ve alışveriş merkezi de bulunan alanın yakınında, yaya geçidi, trafik ışığı ve alt geçit de bulunmadığı öğrenildi. Karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların hızla gelen araçlar sebebiyle tehlike yaşadığı, bekleyen bazı yayaların ise kaza korkusuyla geçmekten vazgeçtiği görüldü.

"GEÇMEK MÜMKÜN DEĞİL SANİYEDE BİR ARABA GEÇİYOR"

Çevre sakini emekli Erdal Karakoca, "Karşıdan karşıya geçebileceğiniz noktanın buradan 10-15 dakika yürüme mesafesi var. Karşıya geçmek için yürünmesi gerekiyor. Buradan karşıya geçilemez mümkün değil çünkü saniyede bir arabalar geçiyor. Gençler belki geçer tabi, o da tehlike yaratır" ifadelerini kullandı.

"YAYA GEÇİDİNİN IŞIKLARIN OLMASI GEREKİYOR"

Gezmek için Ataköy'e gelen Gökhan Yeterli ise, "Üst geçidi kaldırmışlar biz buralı değiliz ama bu yanlış tabi ki. Yaya geçidinin, ışıkların olması gerekiyor. Tabi ki bu durum tehlike oluşturur" dedi.

Bu arada üst geçide İBB tarafından "Üst geçitleri yeniliyoruz, engellilerin kullanımı için uygun hale geçiriyoruz" yazısı konuldu. İBB'den üst geçidin İstanbul Valiliği'nin Şubat ayının başındaki talebiyle aynı ay içerisinde gerçekleşecek bir yat fuarı için kaldırıldığı, çalışmalara yakın zamanda başlanacağı ve çalışmaların yaklaşık 1 haftada tamamlanacağı bilgisi verildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.