BAKUT canını dişine taktı

BAKUT canını dişine taktı
Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, Damga'ya konuştu. Deprem felaketi sırasında yapılan çalışmalardan bahseden Ganiç, 20 kişilik BAKUT ekibinin anında hareket ederek önce Osmaniye sonrasında Hatay'a yönlendirildiğini söyledi. Ganiç, “Ekibimiz canını hiçe sayarak çalıştı” ifadelerini kullandı

“Deprem Karnesi” başlıklı haberimiz üzerine açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavik Ganiç, deprem olduktan hemen sonra Bakırköy Belediyesi'nin harekete geçtiğini söyledi. Bakırköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Timi'nin (BAKUT) AFAD'ın akreditasyon sistemine kayıtlı olmaması ile ilgili konuşan Ganiç, “Ekibimiz 21 Şubat’ta akreditasyon sınavına girecekti. 6 Şubat'ta deprem oldu. Akreditasyonumuz yok ama fiili olarak çalışmalara katıldık” ifadelerini kullandı. 


Canla başla çalıştık

BAKUT'un 24 kişilik bir arama kurtarma ekibi olduğunu dile getiren Ganiç, “Bakırköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Timi'nin 2021’de yeniden hayata geçirildiğini söyledi. Ekibin, operasyonel hazırlık, organizasyon, yön ve adres eğitimi, hafif arama kurtarma eğitimi ve ve kentsel arama kurtarma eğitimlerini eksiksiz aldığını belirten Ganiç, “AFAD’ın çağrısı ve yönlendirmesiyle deprem bölgesine gittik. Ekibimiz canını hiçe sayarak çalıştı” açıklamasını yaptı. Cavit Ganiç, Sivil Savunma Birimi tarafından belediye bünyesinde bulunan tüm birimlerin yangın tüplerinin yıllık periyodik bakım ve onarımı anın yapıldığını, 50 adet yangın söndürme cihazlarının dolum işinin tamamlandığını ve 170 adet yeni yangın söndürme cihazı alım işinin de yapıldığını belirtti. 


Osmaniye'ye gittik

Cavit Ganiç, depremi öğrenir öğrenmez Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, tüm ekiplerle toplantı yaptığını, ardından vatandaşlara gerekli çağıların yapıldığını ve BAKUT bünyesinde sağlık çalışanları da dahil toplam 20 kişinin ilk önce Osmaniye’ye, ardından da Hatay'a gittiğini söyledi. Son olarak arama kurtarma köpeği eğitimcisi olabilmek için bile AFAD’dan eğitim alınması gerektiğini ve ekipten bir kininin bu eğitimlere katılacağını belirten Başkan Yardımcısı Ganiç, olası deprem senaryolarına karşı hem BAKUT’u, hem de Bakırköy’ü daha da güçlendirmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti. BAKUT bünyesinde hizmet veren kişilere yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Ganiç, mahalle afet gönüllülüğü konusunda da tüm vatandaşlara duyarlı olma çağrısında bulundu.

Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.