Başakşehir'de genç yetenekler sahnede

Başakşehir'de genç yetenekler sahnede
Başakşehir Tiyatro Akademisi kapanış programı ve 2. Kısa Oyun Yazma Yarışması ödül tören büyük bir coşkuya sahne oldu. 2. Kısa Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenlerin ödüllerine kavuştuğu programda genç yetenekler, sahnenin tozunu attı

Sanatın şehrinde 2016 yılında kapılarını açan Başakşehir Tiyatro Akademisi, genç yetenekleri sahneyle buluşturmaya devam ediyor. Gençleri tiyatroya teşvik eden Başakşehir Tiyatro Akademisi’nin kapanış programı ve 2. Kısa Oyun Yazma Yarışması’nın ödül töreni Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Başakşehirli genç yetenekler, sahneledikleri 4 kısa oyunla geceye adeta damga vurdu. Gençler, “Soruşturma”, “Renklerin Anlamı”, “Bakış Açısı” ve “İzdivaç” isimli oyunlarıyla konukların beğenisini kazandı.

Her yıl başarı hikayesi yazıyoruz
Tiyatro sevdalısı Başakşehirliler ve Kısa Oyun Yazma Yarışması’nın kazananlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Tiyatro Akademimiz ile her yıl yeni başarılara, birbirinden harika projelere imza atıyoruz. Elde ettiğimiz başarılar gençlerimizle sınırlı kalmasın istedik ve bu yıl yetişkinler için de tiyatro eğitimlerimize başladık” dedi. Gençlerin her zaman yanında olacağını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Çocuklarını sahnede izlemek üzere aramızda olan anne ve babaların da çocuklarıyla gurur duyduğuna eminim. Gençlerimiz emin adımlarla ve gümbür gümbür geliyor. Onlar bizim gurur kaynağımız, yarınlarımız, geleceğimiz. Sahnenin tozunu yutacaklar, ustalardan eğitim aldıkça pişecekler. Biz de onları büyük bir mutlulukla sahnede izleyeceğiz” şeklinde konuştu..

Kazanan Fırtınayı Beklerken oldu
Başakşehir Belediyesi tarafından tiyatroya yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 2. Kısa Oyun Yazma Yarışması’nda dereceye girenler de ödüllerini aldı. 42 ilden 372 oyun metni başvurusunun yapıldığı yarışmada “Fırtınayı Beklerken” isimli eseriyle Kubilay Yıldız birincilik ödülüne layık görüldü. Yıldız, ödülünü Başkan Kartoğlu’nun elinden aldı. Mustafa Burak Dikilitaş, “Doğum Günü Partisi” isimli eseriyle ikinci, Ayşem Öge Yıldırım ise “Haciz” isimli eseriyle üçüncü oldu.  "Ezgi Deniz Alpan - Beni Soran Oldu Mu?", "Aleyna Coşkun - Bir Baht Dönüşü" ve "İlke Can Dalkılıç - Delirmek İşten Değil" isimli eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.