Başakşehir'de sosyal mesafeli bayramlaşma

Başakşehir'de sosyal mesafeli bayramlaşma
Kurban Bayramı'nın başlangıcı olan bayram namazında Başakşehir Belediyesi ilçe sakinlerini bir araya geitrdi. Namaz sonrası bayramlaşma töreninde sosyal mesafeye dikkat edildi.

Başakşehir’de bayram namazı için koronavirüs tedbirleri kapsamında açık havada sosyal mesafeli bayram namazı etkinliği düzenlendi. Başakşehir Belediyesi, günler öncesinden Başakşehir Millet Bahçesi ve Bahçeşehir Gölet’teki çim alanlarda bakım çalışması yaptı. Namaz sırasında sosyal mesafenin korunması için belli mesafelerle çizgiler çekildi. Alana hoparlörler yerleştirildi. Bayram sabahı, sabah namazı vaktinde vatandaşlar iki alana da gelmeye başladı. Güneş doğmadan Başakşehir Millet Bahçesi ve Bahçeşehir Gölet’te namaz için ayrılan alanlar doldu.

Sosyal mesafe kuralları ile bayramlaştılar
Açık havada bayram namazına gelen vatandaşlar, namaz öncesi sohbet ve Kur’an-ı Kerim dinledi. Vatandaşlar manevi atmosferde bayram sabahını idrak etmenin mutluluğunu yaşadı. Bayram namazının kılınmasının ardından hutbe dinlendi. Hutbeden sonra ise vatandaşlar birbiriyle sosyal mesafeli olarak bayramlaştı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas da bayram namazını Bahçeşehir Gölet’t kıldı. Başakşehir Belediyesi, organizasyonda vatandaşlara tek kullanımlık seccade dağıttı, su ikram etti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.