Başakşehir karla mücadele etti

Başakşehir karla mücadele etti
İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki ulaşım akslarını açık tutmak için 83 araç ve 235 personelle 7/24 esasına göre çalışıyor. Belediye ekipleri, zor şartlar altında Başakşehirlilerin yardımına koşuyor

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışında Başakşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında hummalı bir çalışma yürütüyor. Karla mücadele çalışmalarında 83 araç ve 235 personel, ilçe genelindeki ana ulaşım aklarında ulaşımın sağlanması için 7/24 esasına göre görev yapıyor.

8 bin 500 ton tuz kullanıldı
Yoğun kar yağışı altında var gücüyle çalışan Başakşehir Belediyesi ekipleri, küreme ve tuzlama çalışmalarında 8 bin 500 ton tuz kullandı. İlçe genelindeki 10 mahallede ise acil durum ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, kar küreme çalışmalarına katılarak, sahadaki ekiplerin ve Başakşehirlilerin yanında oldu.

Yol kenarındaki hatalı araç engeli
Öte yandan kar küreme çalışmalarına yol kenarlarına yanlış park eden araçlar nedeniyle çalışmalarda aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri araç sahiplerine ulaşmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütüyor.

Akça ailesinin bebek mutluluğu
Zorluklara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Başakşehir Belediyesi ekipleri, Kayaşehir 22. Bölge’de ikamet eden Meryem Akça’nın da yardımına koştu. Akça, Başakşehir Belediyesi’ne sosyal medya üzerinden doğum yapmak üzere olduğunu ve kar yağışı nedeniyle ulaşım problemi yaşadığını iletti. Ekipler, iş makinesiyle kısa sürede belirtilen adrese giderek, Akça’nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne ulaşımını sağladı. Gece geç saatlerde doğum yapan Meryem Akça’nın ve Rabia bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.