Birlikte yaşam birlikte yönetim

Birlikte yaşam birlikte yönetim
950 konutlu Ataköy Konakları, pazar günü yapılacak olağan genel kurulda yeni yönetimini belirleyecek.

10 yıllık yönetiminin karşısına yeni bir vizyonla aday olan iş insanı Nazan Cemcem, “Birlikte yaşam, birlikte yönetim” mottosuyla, tüm komşularını yönetimin bir parçası olmaya davet etti. Cemcem, “ Yönetime aday olan hiçbir arkadaşımızın, site işiyle ilgili herhangi bir ihaleye katılamayacağı konusunda ortak karar aldık” dedi

Yürüyüş yolları, spor salonları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzları ve çeşitli spor alanlarıyla Bakırköy’ün ve İstanbul’un gözde yaşam mekanlarından biri olan Ataköy Konakları pazar günü yapılacak genel kurulda yeni yönetimini belirleyecek.

İnşa edildiği günden bu yana 16 yıldır Ataköy Konakları'nda ikamet eden iş insanı Nazan Cemcem, bugüne kadar böyle bir düşüncesinin olmadığını ancak özellikle komşularından gelen talep karşısında duyarsız kalmadığını ve “Neden olmasın” diyerek kolları sıvadığını söyledi.

Mevcut yönetimin görevden ayrılmak istediğini ancak yönetime aday çıkmadığı için site sakinlerine hizmet verdiğini de komşularından öğrendiğini ifade eden Cemcem, “Ülkemizde her alanda olduğu gibi yönetimin çoğunluğunun erkek olmasından dolayı ve aslında günün büyük bir kısmını site içerisinde geçiren kadın komşularımın talebi doğrultusunda aday oldum” dedi.

"Kimseye rakip değilim"

Bu güne kadar kendilerine ait CemCem Kuyumculuk markasıyla iş dünyasında aktif rol üstlendiğini, ayrıca çocuk terapisti eğitmeni olduğunu ve devamında “Ruhun Atlası” isimli kişisel gelişim kitabı ile insanlara yol arkadaşı olmaya çalıştığını söyleyerek, şimdilerde hayatı birlikte paylaştığı komşuları için elini taşın altına koyduğunu ifade eden Cemcem, “Kimseye rakip değilim. Kimseyi de eleştirmiyorum. Birlikte yaşadığım komşularımla birlikte yaşamı ve birlikte yönetimi vadederek hizmet etmeye geliyorum” diye konuştu. 29-25 ve 19 yaşlarında yetiştirdiği 3 çocuğu ve eşiyle maddi manevi sorunu olmayan huzurlu bir aile yapısı olduğunu vurgulayan Nazan Cemcem, huzurlu bir yönetim ve huzurlu bir yaşam hevesi ile yola çıktığını belirtti. 16 yıldır buradayım “16 yıldan beri oturduğum siteye hakimimdir. Yaşam koşulları ve yaşla alakalı olarak da önceliklerimiz doğrultusunda bugüne geldik” diyen Cemcem, “Okul aile birliği başkanlığı da dahil olmak üzere, birçok sivil toplum kuruluşunda onursal başkanlıklar yaptım. Dershanelerde gönüllü annelikler yaptım. Çoğunlukla çocuklarla ilgilenerek, onlara yönelik çalışmalarda yer aldım. Kendi işini kendisi halleden bir insan olarak da bugüne kadar site yönetimiyle ilgili bir tasarrufum olmadı. Açıkçası yönetimle de bir işim olmadı. Özellikle kadın arkadaşlarımdan böyle bir teklif gelince çok şaşırdım. Şunu söylemek gerekiyor ki Ataköy Konakları’nda standardın üzerinde insanlar oturuyor. Bir sorun varsa ilgilisiyle konuşulup hallediliyor diye düşünüyordum. Bugüne kadar da iş hayatımın verdiği yoğunlukla sorun edecek bir olay yaşamadım. Gözlemlediğim şeyler oluyordu ancak yaşamın kargaşasında çok da ilgilenemiyordum. Site sakini komşularım bana ulaşınca onları dinledim ve neler yapabileceğimi açıkça söyledim. Boya, badana gibi işler teknik işlerdir ve işin ustalarıyla kolayca üstesinden gelinecek işlerdir bana göre. Komşularımla bir araya geldik ve tüm bunları konuştuk. Yönetime aday olan hiçbir arkadaşımızın, site işiyle ilgili hiçbir ihaleye katılamayacağı konusunda ortak karar aldık. Yönetimimizde işin uzmanı avukatlarımız, mali müşavirimiz ve iş insanlarımız olmasına karşılık, yönetim dışında bir avukat ve mali müşavirle tarafsız bir göz olarak da çalışma kararı aldık. Yönetimde yer alan arkadaşlarımızla da komşuluk hukuku dışında son iki aylık dönemde bir araya geldik ve ahbap çavuş ilişkisi içindeki bir yönetim anlayışı olmamasını istedik. Çoğunluğu kiracı 950 mülk sahibini dolayısı ile tanımıyoruz. Ancak mülk sahibi her komşumuzun hukukunu korumak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Ne insani ne de vicdani!

214 dönüm arazi üzerinde olan sitede çok sayıda sokak hayvanı olduğunu belirten Nazan Cemcem, “Kendi doğal güdü ve yetenekleri ile girip yaşamlarını sürdürdükleri, tüm ağaçlı alanlar, bahçeler ve açık alanlar dahil olmak üzere her yer, kedi ve köpeklerin kanunen de yaşam alanlarıdır. Hayvanlara zarar vermek veya beslenmelerine engel olmak, ne insani ne de vicdanidir. Hayvanların çocukların gelişimindeki olumlu etkileri de bilimsel bir gerçektir. Bu durumda hayvanlarımıza sağlıklı yaşam alanları oluşturmak da bizlerin görevidir. Onların kısırlaştırılması, rehabilite edilmesi için gerek ilçe belediyemizle, gerekse İBB ile iletişime geçecek, beslenme odakları ile çevre temizliği ve hijyeni için de çalışmalar yürüteceğiz. Sitemizin muhtelif bölgelerine yerleştireceğimiz kedi köpek dışkı poşeti aparatlarıyla da özellikle çocuklarımızın çevre temizliğine duyarlılığını artırmak amacıyla farkındalık çalışması yapacağız” diye konuştu. Ataköy Konakları’nın sadece barınma alanı olarak kullanılan ev değil aynı zamanda bir yaşam alanı olması gerektiğinin altını çizen Nazan Cemcem, sadece oturmak, yemek içmek, spor yapmak değil, eğitim, kültür ve kişisel gelişimden bahsettiğini belirterek, çocukların kişisel gelişimi ve sosyal hayata hazırlanması için gerekli desteğin, yetişkinlerin de kendisini geliştireceği çalışmalardan bahsettiğini söyleyerek devam etti. Düzenleyeceğimiz panellerle site sakinlerimizi uzmanlarla buluşturabiliriz!Pek çoğumuz belli hizmetleri almak için trafikte saatlerimizi harcıyor, işlerimizi ertelemek zorunda kalabiliyoruz. Ancak gelişen hizmet ağlarıyla birlikte tek merkezden yani buradan pek çok hizmete erişmemiz aslında mümkün. Sitemizde bir sosyal etkinlik alanımız var. Bugüne kadar bizi, çocuklarımızı geliştirecek kaç sosyal etkinlik oldu? Kaç uzmanı ağırladık? Tam da bu nokta da hem MEB bünyesinde görev alan hem de bu konuda duayen sayılabilecek TV’lerde konuşmalarını beğenerek takip ettiğimiz pek çok uzmanı site sakinlerimizle buluşturacak paneller düzenleyebiliriz. Çocuğumuzun akademik anlamda profesyonel desteğe mi ihtiyacı var? Yahut onların sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyici etkinliklere mi ihtiyacı var? Bunların hepsini yapabileceğimiz alanlarımız sitemizde mevcut ve mümkün. Klinik Psikologlardan, eğitimci yazarlara, terapistlerden, akademisyenlere bizi, ailemizi, çocuklarımızı geliştirecek etkinlikleri site sakinlerimizin de talepleriyle şekillendirip, yönetim bünyesinde organize ederek hayata geçirebiliriz. Günün yorgunluğunu atmak için sitemizde yetişkinler olarak eğlenerek öğrenebileceğimiz aktiviteleri organize edebilmek mümkün ve bu tür çalışmaların sitemizdeki komşuluk ilişkilerine de, temizliğe de, site personelinin site sakinleriyle iletişimine ve çalışma motivasyonuna da yani sitedeki mutlu ve huzurlu anlara katkı sunacağını düşünüyor, en başta belirttiğim “Birlikte yaşam, birlikte yönetim” mottomuzu tam da bu düşüncelerin toplamında hayata geçirmek istiyorum.

DEPREM RİSKİ YÜKSEK BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ

Deprem konusuna da değinen Nazan Cemcem, “Depremden etkilenmesi olası yüksek bir ilçe olan Bakırköy’de yaşadığımız gerçeğini göz önüne alarak, sitemize içerisinde acil durum malzemelerinin de yer aldığı bir konteyneri hızlı bir biçimde sitemize kazandırmalıyız. İstanbul'da deprem olduğu takdirde 5 bine yakın binanın yerle bir olacağı söyleniyor. Her binanın başına 20’şer kişiden oluşan arama kurtarma ekibi konulması gerekiyor ve takdir edersiniz ki bu neredeyse imkansız. Depremden sonra ilk 72 saatin önemi ve ilk 3 gün kendi kendimize yetecek bilgiye sahip olmamız gerektiği de tüm bilim adamları tarafından söylenen bir gerçek. Dolayısı ile her ne kadar güvenli konutlarda otursak da, depremle sınırlandırmasak da, sel veya yangın gibi acil durumlarda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi komşu komşuya yapar. Mahalle Afet Gönüllü’leri ile iletişime geçerek, seminerler düzenleyebilir, çocuklarımıza afetten korkmaları değil, bilinçlenmeleri gerektiği gerçeğini öğretiriz, hem de sitemizde bir afet gönüllüsü ekibi oluşturabiliriz ki bunu acilen oluşturmamız gerektiğine de inanıyorum. Ayrıca sitemizde bulunan sosyal donatı alanları içerisinde yer alan açık spor sahalarımız var. Bu sahalarımızdan en azından bir tanesinin sonbahar ve kış mevsiminde de verimli olarak kullanılması için kapalı bir alan haline getirmemiz gerektiği yönünde talepler var. Bu konuda da ortak bir çalışma yaparak, ne yapılabilir yahut ortak düşüncede projelendirme anlamında bir çalışma yapabiliriz” dedi.Oyunuzu kullanınız!Konuşmasının sonunda, “Sitemizin daha yaşanabilir ve dayanışma içinde bir yer olması için kararlı bir şekilde çalışmayı taahhüt ediyoruz” diyen Cemcem, “Birinci önceliğimiz sizlerin ihtiyaçlarına dayalı ve etkileşim odaklı bir yönetim anlayışı kurmaktır. Bir araya gelerek oluşturduğumuz multidisipliner ekip, Ataköy Konakları’nın sadece bir konut alanı olmasının ötesine geçerek gerçek bir topluluk haline gelmesini hedeflemektedir. Sizlerden gelecek destek ve güvenle, birlikte daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle” diyerek tüm komşularını pazar günü saat 11:00’da başlayacak olan genel kurulda oy kullanmaya davet etti.

d1.jpg

d2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.