Bülent Kerimoğlu "Bakırköy defterini kapadım" diyerek veda etti

Bülent Kerimoğlu "Bakırköy defterini kapadım" diyerek veda etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan ve 31 Mart’ta da Bakırköy Belediye Başkanlığı’nı devir edecek olan Bülent Kerimoğlu, siyaset hayatına Cem Evi’nde hazırlanan bir odada devam edeceğiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan ve 31 Mart’ta da Bakırköy Belediye Başkanlığı’nı devir edecek olan Bülent Kerimoğlu, siyaset hayatına Cem Evi’nde hazırlanan bir odada devam edeceğiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Kerimoğlu, “Bakırköy ile ilgili siyaset defterimi kapattım. Dünyanın neresine gidersem gideyim yapabilecek çok saygın bir mesleğim var. Bundan sonra hayatımı hekim olarak devam ettireceğim. Siyaset kurumunun bana ihtiyacı olursa Türkiye'de promptere bakmadan saatlerce konuşabilecek ve Türkçesini çok doğru kullanabilen birkaç kişiden biriyim. İyi bir hatip olduğumu biliyorum. Eğer Türkiye siyasetinin ve Cumhuriyeti Halk Partisi'nin bana ihtiyacı olursa Bakırköy'ün dışında her türlü görevi büyük bir onur ve şeref olarak kabul ederim” dedi.
Bakırköy Belediye Meclisi’nin son toplantısına katılan Kerimoğlu, hem veda hem de genel durum değerlendirmesi yaparak bir konuşma gerçekleştirdi. Bakırköy’de çok iyi işler yaptıklarını söyleyerek vicdanın rahat olduğunu belirten Kerimoğlu, toplantıya gelirken Bakırköy Tıp Merkezi Başhekimi Kardiyolog Hüseyin Çelebi ile karşılaştığını, İngiltere’de çok iyi bir iş bulup, tüm sınavları geçtiğini ve o yüzden Bakırköy’den ayrılıp meslek hayatına orada devam edeceğini söyleyerek, Türkiye'de bazı meslek gruplarının dünyanın neresine gidilirse gidilsin icra edebileceğini söyledi.


İHTİYAÇ OLURSA BAKIRKÖY DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ GÖREVİ KABUL EDERİM

Tıp hekimi bir cerrah olarak da ısrarlı siyaset yapmak zorunda olmadığını belirten Kerimoğlu, “Çok saygın bir mesleğim var. Benden önceki belediye başkanlarımızın bir tanesi hariç tamamı tekrar belediye başkan adayı oldu. Benimde belediyemiz tarafından bütçeden bir kuruş çıkmadan yaptığımız Cem Evi’nde siyaset hayatıma devam edeceğimi söyleyenler varmış. Kayıtlara geçsin diye söylüyorum. Bakırköy'de ilgili olarak bir kez daha ancak hekim olarak hizmet ederim. Ancak sizlerin bir ihtiyacı olduğunda yanınızda olurum ama siyaseten Bakırköy ile ilgili defterimi kapattım. Bundan sonra hayatımı hekim olarak devam ettireceğim. Siyaset kurumunun bana ihtiyacı olursa iyi bir hatip olduğumu biliyorum. Türkiye'de promptera bakmadan saatlerce konuşabilecek ve Türkçesini çok doğru kullanabilecek birkaç kişiden biriyim. Eğer Türkiye siyasetinin ve Cumhuriyeti Halk Partisi'nin bana ihtiyacı olursa Bakırköy'ün dışında her türlü görevi büyük bir onur ve şeref olarak kabul ederim” dedi.


TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI BELEDİYELERİNDEN BİRİYİZ

Bakırköy'de görev yaptığı 10 yıl boyunca çok önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ,eksikleri ve istemeden yaptığı yanlışlar olabildiğini, eleştiri olarak dile getirilen eksiklerini olgunlukla karşılayıp, şans olarak değerlendirip tamamlamak için de elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.
Sayıştay denetimlerinin de kendileri açısından çok önemli olduğunu, eksiklerinin ya da var ise yanlışlarının düzeltilmesi için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ve Türkiye'deki en başarılı belediyelerden biri olarak görevini devredeceğini ifade eden Kerimoğlu, tüm çalışmalarını belediyede çalışan yaklaşık 1600 kişinin desteğiyle gerçekleştirdiklerini ifade ederek devam etti.


BORÇSUZ BELEDİYE DEVİR EDİYORUM

Bakırköy Belediyesi'nin borçsuz bir belediye olduğunu bir kez daha söyleyen Kerimoğlu, çalışanların maaşlarını, tazminatlarını, ikramiyelerini, primlerini ve emekliliklerini eksiksiz ve gecikmeden ödeyen Türkiye’de belki de tek belediye olduğunun altını çizerek, kendisine devir eden borçları ödediğini, mali bir disiplin uyguladığını, Türkiye'nin en güzel Belediye Hizmet binasını hiç bir borçlanma yapmadan tamamladığını, içerisinde kütüphane, fuaye alanı, sendika temsilciliği odası, sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışabileceği alanları da olduğunu, ücretsiz yaz ve kış spor okulları, veterinerlik hizmetleri, kültür sanat hizmetlerini ve benzeri onlarca örnekle başarılı bir belediyecilik dönemi geçirdiğini, vicdanı rahat ve huzurla görevimi tamamladığını söyledi.


HİÇ BİR KONUDA ENDİŞE ETMEDİM

Meslek hayatında da ameliyat yapmaktan çekinen bir cerrah olmadığını, nerede ve hangi koşulda olursa olsun şartların optimum olup olmadığına bakmadan ameliyat ettiğini söyleyen Başkan Kerimoğlu, “Bizim meslekte ameliyat yapmayan hekimlerin hiç komplikasyonları olmaz. Dolayısıyla şikayete gelmez. Bakırköy’de de aynı kararlılıkla çalıştım. Acaba başım belaya girer mi, yapacağım işten dolayı sıkıntı çeker miyim? tehditle, baskıyla, şantajla karşılaşabilir miyim diye hiç endişe etmedim. Kamunun haklarını işgal edenlere karşı hiç bir zaman bananeci olmadım. Salı pazarını kaldırırken de, Bakırköy Spor Vakfı'nı yıkarken de, Ebru Ziya Caddesi'ndeki büfeleri yıkarken de hiç endişe etmedim. Bundan sonra da etmeyeceğim” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI…

Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini göstererek göz yaşlarını tutamayan Bülent Kerimoğlu, “Devletin bende çok emeği var. Devletin okullarında yine devletin parasıyla okuduysam, İngiliz Cerrahlar Birliği'nin sınavını kazanarak orada çalışma hayatına başladıysam, Bakırköy Belediye Başkanı olduysam, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum” ifadelerini kullandı.
Bülent Kerimoğlu, “Bakırköy'de başkanlık yapmak Cumhuriyet Halk Partisi açısından atama bir görevdir. Beni buraya layık öğren parti örgütüme ve yetkili kurullarına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Göreve yeni gelecek arkadaşlarıma başarılar diliyor, görev süresini tamamlayan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Gerek kamuoyunda, gerek basında, gerek sivil toplum örgütünde ve gerekse belediye içinde bir gönül kırgınlığı yarattıysam affola. Birilerinin üzerinde hakkım varsa bin defa helal olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.