Büyükçekmece Barajı yağışların ardından son durum ne, baraj doluluk oranı yüzde kaç? 01 Ekim 2023 Pazar

Büyükçekmece Barajı yağışların ardından son durum ne, baraj doluluk oranı yüzde kaç? 01 Ekim 2023 Pazar
İstanbul'un önemli su kaynakları arasından biri olan Büyükçekmece Barajı'nın kuruması günlerdir konuşuluyor. İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışların devam etmesiyle Büyükçekmece Barajı'ndaki son durum nedir? İşte Büyükçekmece Barajı doluluk oranı..

İstanbul'da su sağlayan barajların kuraklığa teslim olmasının ardından özellikle Büyükçekmece Barajı tamamen kuruma seviyesine geldi. İstanbul'da birkaç gündür devam eden kuvvetli sağanak yağışların ardından birçok kişinin merak ettiği sorulardan biri de Büyükçekmece Barajı'nın yağmurlardan ne kadar etkilendiği oluyor. Peki Büyükçekmece Barajı yağmurlardan nasibini aldı mı? Büyükçekmece Barajı'nda doluluk oranı arttı mı? İstanbul'daki yağışlar Büyükçekmece Barajı'nı nasıl etkiledi? İşte bu ve bunun gibi soruların yanıtını haberimizde aktardık.


Büyükçekmece Barajı son durumu 01 Ekim 2023 Pazar

İstanbul'da bulunan Büyükçekmece Barajı'nı son günlerde tamamen kurumasıyla çok sık konuşulan ve bölge halkının tedirginlikle merak ettiği bir konu halinde gündemde yerini alıyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından alınan verilere göre 01 Ekim 2023 Pazar günü itibarıyla Büyükçekmece Barajı'nın aktif doluluk oranı %4,51 seviyesindedir. Baraj'daki su oranının yeterli düzeye ulaşması için uzun soluklu yağışların devam etmesi gerekiyor.

bcekmece-baraj.jpg

İstanbul'da yağışlar devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul için açıklanan uyarılara göre 01-02 Ekim 2023 tarihlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların devam etmesinin beklendiği açıklandı. İstanbul'da özellikle bu iki gün boyunca sarı kod uyarısı verilerek vatandaşların dikkatli olması çağrısı yapıldı. 02 Ekim 2023 tarihinden sonraki 1 hafta boyunca megakentte herhangi bir yağış beklentisi şuan için bulunmuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.