1 Ekim 2023 Pazar İstanbul Baraj Doluluk Oranı, son yağışlar barajlara nasıl yansıdı?

1 Ekim 2023 Pazar İstanbul Baraj Doluluk Oranı, son yağışlar barajlara nasıl yansıdı?
İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte gözler barajlara çevrildi. Kuraklığın son safhasında olan megakette barajların son durumu nedir? 1 Ekim 2023 Pazar İstanbul Baraj Doluluk Oranı verileri haberimizde..

Megakent İstanbul'da son 9 yılın en kurak yılını geçirdiğimiz bir sene olmasıyla birlikte gerek artan su kesintileri, gerekse barajların kurumaya başlamasıyla birlikte şehirde yaşayan birçok kişi susuz kalma tehdidi altında. Özellikle son 2 gündür İstanbul'da etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar taşkın ve sele neden olduğu haberlerine sıklıkla yer verdik. Aşırı yağışın görülmesi barajlara nasıl yansıdı? Barajların 1 Ekim 2023 İSKİ verilerinde barajların son durumu nedir? Barajlar yüzde kaç doldu? İşte merak edilen soruların yanıtı ve baraj doluluk oranı haberimizde..

1 Ekim 2023 Pazar İstanbul Baraj Doluluk Oranı

İstanbul'da İSKİ tarafından alınan verilere göre 1 Ekim 2023 Pazar günü baraj doluluk oranı %22.74 olarak açıklandı. Bir önceki gün barajlar %22.70 seviyesindeydi. İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış devam ederken yağmurlar %0,04 olarak barajlara yansımış oldu.

ist-baraj-doluluk-orani.jpg

Barajların son durumu ne? 01 Ekim 2023
İstanbul'a su sağlayan 3 önemli baraj %5 seviyesinin altın inerek kurumaya başlamıştı. Şuan İSKİ tarafından alınan barajların son durumu ise;

Ömerli Barajı %53.07
Darlık Barajı %37.5
Elmalı Barajı %15.81
Terkos Barajı %11.29
Alibey Barajı %17.19
Büyükçekmece Barajı %4.51
Sazlıdere Barajı %9.24
Istrancalar Barajı %19
Kazandere Barajı %5.21
Pabuçdere Barajı %3.11 seviyesindedir.

barajlarin-son-hali.jpg


İstanbul'da yağışlar devam edecek mi?

İstanbul'da bugün ve yarın (02 Ekim 2023 Pazartesi) yağışların etkisi devam edecek. Özellikle bugün Marmara Bölgesi başta olmak üzere İstanbul'da sarı kod uyarısı yapıldı. AKOM ve birçok yetkili, sağanak yağış sebebiyle sel ve taşkın riskine dikkat çekerken yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağışın devam edeceği ardından yağışların biterek yerini güneşli havaya bırakacağı açıklandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.