Kazandere Barajı nerede? Tamamen kuruyan baraj hangi ilde?

Kazandere Barajı nerede? Tamamen kuruyan baraj hangi ilde?
İstanbul'a su sağlayan barajlardan biri olan Kazandere Barajı'nın nerede olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Tamamen kurumaya başlayan Kazandere Barajı hangi ilde bulunuyor?

İstanbul'da Eylül ayının son haftasının yağışsız geçmesi ve kuraklıkla birlikte barajlarda kritik seviyenin eşiğine gelindi. Özellikle tamamen kurumaya başlayan Kazandere Barajı birçok kişi tarafından oldukça araştırılmaya başlandı. Peki İstanbul için önemli su kaynaklarından biri olan Kazandere Barajı nerededir? Hangi il sınırları içerisinde? İstanbul'da mı? Yoksa İstanbul'a yakın bir mesafede mi? İşte merak edilen soruların yanıtı ve Kazandere Barajı ile ilgili bütün bilgiler haberimizde..

Kazandere Barajı nerede? Hangi ilde bulunuyor?

İstanbul'un 10 adet barajları arasında yer alan Kazandere Barajı Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunuyor. Aksicim köyünde yer alan Kazandere ve Pabuçdere Barajları Trakya sınırları içerisinde yer alıyor.

kazandere.jpg

Tekirdağ ve Kırklareli sınırları arasında olan Kazandere Barajı Eylül 2023 tarihlerinde sıklıkla adı kurumaya yüz tutan barajlar arasında adı geçiyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından alınan verilere göre 24 Eylül 2023 Pazar günü Kazandere Barajı %5.04 seviyesiyle tamamen kuruma noktasına geldi. Pabuçdere Barajı ise %2.81 oranıyla en düşük baraj doluluk oranına sahip barajlar arasında yer alıyor.

kazandere-baraji-son-hali.jpg

Kazandere Barajı'nın son hali üstteki fotoğrafta görüntülenirken zamanında ördeklerin yüzdüğü baraj tamamen çöle dönmüş durumda. Şuan da büyükbaş ve küçükbaş hayvanların otladığı alan olarak görülüyor. Yağışların yakın zamanda yağmadığı takdirde çok yakında bu baraj su tutma özelliğini tamamen kaybedecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Vedat Baykal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.