Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı ne 24 Eylül 2023 Pazar?

Büyükçekmece Barajı güncel doluluk oranı ne 24 Eylül 2023 Pazar?
İstanbul’da kuraklık tehlikesinin yaşandığı günlerde kente su sağlayan barajlardan biri olan Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı merak konusu oluyor.

Megakentte susuzluk tehlikesi baş göstermeye başlarken İstanbul’daki barajların doluluk oranları da her geçen gün azalıyor. Özellikle Büyükçekmece Gölü üzerinde yer alan Büyükçekmece Barajı’nda bulunan su miktarındaki azlık dikkat çekiyor.

Büyükçekmece Gölü’nün kuruyan noktaları zaman zaman haberlere konu olurken, göl üzerinde oluşan kurak alanlarda ATV yarışlarının düzenlendiği de biliniyor. Bu nedenle İstanbullular Büyükçekmece Barajı’nın güncel doluluk oranlarını merak ediyor. İşte İSKİ’nin açıkladığı günlük verilere göre Büyükçekmece Barajı’nda kalan su miktarı…

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) 24 Eylül 2023 Pazar günü açıkladığı verilere göre, Büyükçekmece Barajı’nın doluluk oranı belli oldu. Kente su sağlayan on baraj arasında en az doluluk oranına sahip ikinci baraj olan Büyükçekmece Barajı’nda kalan su miktarı yüzde 4,4 olarak ölçüldü.

İstanbul’a su sağlayan barajlar arasında en az doluluk oranına sahip olan barajın ise yüzde 2,81 doluluk oranı ile Pabuçdere Barajı olduğu biliniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.