İstanbul Avrupa Yakası'nda Oturanlar Dikkat, Sadece 35 Günlük Suyumuz Kaldı..

İstanbul Avrupa Yakası'nda Oturanlar Dikkat, Sadece 35 Günlük Suyumuz Kaldı..
İstanbul'da İSKİ tarafından edinilen bilgiye göre özellikle Avrupa Yakası'nda tehlike çanları çalıyor. Peki barajların son durumu nedir?

İstanbul'da yağışsız geçen yaz ayı ile kuraklık korkutucu boyuta ulaştı. Megakent için önemli su kaynaklarının birçoğu kurumaya başladı. Bazı barajlarda sular çekildi ve hatta hayvanlar barajların susuz kalan noktalarında otlamaya başladı. Peki İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? Avrupa Yakası'nda barajlardaki son durum nedir? Barajların son durumu ve merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde..


İstanbul'da Barajların Son Durumu Korkutuyor

İstanbul'da İSKİ tarafından alınan 26 Eylül 2023 tarihli verilere göre baraj doluluk oranı %22,99 seviyesi kadar geriledi. Özellikle Avrupa yakasında yer alan barajların seviyesi ise megakentte yaşayanları düşündürüyor. Bazı ilçelerde barajlardaki suyun azalması sebebiyle musluklardan çamur akmaya başladı. İstanbul'da su kesintilerinin artış göstermesi ile birlikte saatler süren su kesintilerinde artış gözlemleniyor.


Barajların Doluluk Oranı Nasıl?

İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 26 Eylül 2023 İSKİ verilerine ise şöyle; Alibey %16.41, Terkos % 10.59, Elmalı %14.56, Darlık %36.14, Ömerli %50.88, Büyükçekmece %4.08, Sazlıdere %8.26, Istrancalar %16.77, Kazandere %4.38, Pabuçdere %2.88'dir.

baraj-doluluk-26-eylul.jpg

Avrupa Yakası'nın 35 günlük suyu kaldı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından alınan veriler doğrultusunda son 9 yılın en kurak dönemini yaşayan barajlarda Avrupa Yakası'nda su tüketimi günlük %0.22 oranındadır. Barajlardaki su tüketimi ile birlikte gerekli hesaplamalar yapıldığında İstanbul'un Avrupa Yakası'nda toplamda 35 günlük suyu kalmış bulunuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.