24 Eylül 2023 Pazar Günü İSKİ Baraj Doluluk Oranı, İstanbul Barajları'nda Kuraklık Başladı

24 Eylül 2023 Pazar Günü İSKİ Baraj Doluluk Oranı, İstanbul Barajları'nda Kuraklık Başladı
İstanbul'da yaz aylarının aşırı sıcak olması ile barajlar adeta çöle döndü. Peki barajlardaki son durum ne? İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? Yanıtı haberimizde..

Yağışsız geçen 2023 yılında İstanbul'da barajlar son 9 yılın en düşük seviyelerini gördü. Her geçen gün artan kuraklık özelikle su kesintilerinin artmaya başlamasıyla İstanbulluların oldukça korkutuyor. Peki barajlardaki son durum nedir? İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? İşte merak edilen soruların yanıtı ve 24 Eylül 2023 Pazar baraj doluluk oranı haberimizde..

İstanbul'da barajlar çöle döndü

İstanbul'da İSKİ tarafından alınan 24 Eylül 2023 Pazar günü verilerine göre korkutucu tablo yüzünü gösterdi. Barajlardaki son durum %23,67 seviyesini gördü. Özellikle Avrupa Yakası'ndaki durum oldukça kritik duruma ulaştı. İstanbul'da su kesintilerinin artması ise herkesi tedirgin etmeye yetti.


İstanbul'daki barajların son durumu

İstanbul'da aktif olarak su sağlayan barajların 24 Eylül 2023 Pazar günü verileri ise şöyle;
Alibey %17.03, Terkos %11.06, Elmalı %14.98, Darlık %36.76, Ömerli %52.21, Büyükçekmece %4.4, Sazlıdere 8.8, Istrancalar % 18.84, Kazandere %5.04, Pabuçdere %2.81 seviyesinde.

istanbul-baraj3.jpg

İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

İstanbul'da İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre günde barajlardan verilen su miktarı 2 milyon 114 bin m³'dür. Yapılan hesaplamalara göre yağmur yağmazsa İstanbul'un 1 aydan az süreli suyu bulunuyor.

O barajlar tamamen çöle döndü

İstanbul'a su sağlayan barajlardan Büyükçekmece Barajı, Kazandere Barajı ve Pabuçdere Barajı kritik seviyeyi aştı. Artık bu barajlarda su seviyesi %5'in altına düşerek çöle döndü. Özellikle barajlarda kuraklık sebebiyle hayvanlar otlamaya başladı.

İstanbul'a yağmur yağacak mı?

İstanbul'da devam eden sıcak havalardan sonra meteorolojiden sevindiren haber geldi. Perşembe ve Cuma günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Yağışların barajlara ne kadar yansıyacağı ise şimdiden merak ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.