İstanbul için son çağrı! İşte megakentin suyunun biteceği gün…

İstanbul için son çağrı! İşte megakentin suyunun biteceği gün…
İstanbul’un kuraklıkla mücadele ettiği günlerde barajlardaki su seviyesi de giderek azalıyor. Kentin mevcut suyunun ne zaman biteceği ise belli oldu.

Megakent susuzlukla savaşıyor! İstanbul’da barajların doluluk oranları her geçen gün azalırken bazı göller kuruma noktasına geldi. İSKİ’nin son açıkladığı veriler hesaplandığında ise kentin karşı karşıya kaldığı zorlu durum bir kez daha gözler önüne seriliyor. İstanbul’un tamamen susuz kalacağı gün ne zaman? İşte yanıtı…

Son gün açıklandı!

Yaptığı hava tahminleri ile bilinen Hava Forum sitesi kötü haberi sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım ile takipçilerine duyurdu. Buna göre İstanbul’un suyunun 6 Kasım 2023 Cuma günü biteceği açıklandı.

Güncel İstanbul baraj doluluk oranları

İSKİ’nin son açıkladığı verilere göre ise İstanbul’daki barajların doluluk oranlarının yüzde 22,68’e gerilediği görüldü.

Yağmur bekleniyor mu?

Hava Forum konuya dair yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Melen takviyesine rağmen İstanbul'da her gün baraj seviyesi düşüyor. Hiç yağmur yağmazsa 6 Kasım'da İstanbul'un suyu bitiyor. "Bir şey olmaz" diye diye %22'lere indik. Perşembe bir yağmur bekliyoruz ancak yetersiz. Gelişmeleri takip ediyoruz...

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.