Barajlar Tehlikeli Boyutta! Su Seviyesi Giderek Düşüyor

Barajlar Tehlikeli Boyutta! Su Seviyesi Giderek Düşüyor
İstanbul'da kuraklık tüm hızıyla devam ediyor. Barajlardaki tehlikeli boyut her geçen gün artış gösteriyor. Peki İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

İstanbul'da yetersiz yağış ve kuraklık sebebiyle birçok barajda tehlike çanları çalmaya başladı. Bazı barajlar kuruma noktasına ulaşmış durumda. Peki İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? Peki barajlardaki son durum nedir? Merak edilen soruların yanıtı haberimizde..

Barajlarda Su Seviye Her Geçen Gün Azalıyor

İSKİ su tasarrufu konusunda İstanbulluları uyarmaya başladı. Su tasarrufu konusunda yayınlanan bildirilere uyulması çağrısı yapan İSKİ, gereksiz su tüketimine dikkat çekti. Özellikle park ve bahçelerde su tasarrufuna gidilmeye başlandı. İSKİ tarafından 18 Eylül 2023 tarihinde alınan bilgiye göre barajlardaki son doluluk oranı %25,28'e düştü.

bdo.jpg

Barajlar %25,28 seviyesinde

İstanbul'da baraj doluluk oranı İSKİ verilerine göre 25,28'e kadar gerileyerek 2007 yılından bu yana en düşük su seviyesine ulaşmış oldu. Yağmur yağmaması ile birlikte sıcak havaların devam etmesi sürerken bazı barajlar ise tamamen kurumanın eşiğine geldi.

3 Baraj Tamamen Kurumanın Eşiğinde

İstanbul'a su sağlayan 3 önemli baraj tamamen kurumaya terk edildi. Pabuçdere, Kazandere ve Büyükçekmece Barajı %5'in altına düştü ve çok yakında tamamen barajlar sıfırlanacak.

İstanbul'da Barajların Son Durumu

İstanbul'daki barajların son durumu ise şöyle; Alibey %17.4, Terkos %12.61, Elmalı %1.44, Darlık %38.93, Ömerli %55.15, Büyükçekmece %4.94, Sazlıdere %10.11, Istrancalar %18.55, Kazandere %4.7, Pabuçdere %2.92 seviyesinde

su-tuketimi.jpg

İstanbul'un Kaç Günlük Suyu Kaldı

İstanbul'da su tüketimi ve barajlardaki doluluk oranı hesaplandığında yaklaşık 40 günlük suyu kaldı.

İstanbul'a Yağmur Yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İstanbul'da 10 gün boyunca yağmur yağması beklenmiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.