İstanbul'da Barajların Son Durumu Nedir, Yağmur Ne Zaman Yağacak?

İstanbul'da Barajların Son Durumu Nedir, Yağmur Ne Zaman Yağacak?
İstanbul'da kuraklık her geçen gün etkisini artırarak devam ederken gözler barajlara çevrildi. Peki kaç günlük suyumuz kaldı? Barajların son durumu ne? Detaylar haberimizde..

İstanbul'da geçtiğimiz hafta kuzey kesimlerde ani sel baskınları yaşanmasına rağmen barajlara bu yağış pek de yansımadı. Özellikle gün geçtikçe devam eden kuraklık birçok ilçede su kesintisinin artış göstermesiyle sorun haline gelmeye başladı. Peki herkesin merak ettiği sorulardan biri olan İstanbul'da barajların son durumu nedir? Toplamda baraj doluluk oranı yüzde kaç seviyelerinde? İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? İşte merak edilen soruların yanıtı ve barajların son durumu haberimizde..

İstanbul'da Barajların Son Durumu Nedir?

İstanbul'da yağışların yetersiz olmasıyla barajlar kurumaya başladı. İSKİ tarafından edinilen bilgiye göre barajların son doluluk oranı %26,57 seviyesine kadar geriledi. Son 10 yılın en kurak dönemini yaşayan İstanbul'da birçok kaynak sağlayan baraj kurumaya çoktan başladı.

Barajlardaki Doluluk Oranları

İstanbul'a kaynak sağlayan 10 barajın 13 Eylül 2023 tarihinde alınan verileri ise şöyle;

Alibey %17.5, Terkos %13.21, Elmalı %17.1, Darlık %40.62, Ömerli %57.06, Büyükçekmece %5.79, Sazlıdere %11.3, Istrancalar %24.17, Kazandere %7.23, Pabuçdere Barajı ise %3.99 seviyesinde..

baraj-paylari.jpg

En Fazla Su Ömerli Barajı'nda

İSKİ verilerine göre İstanbul'da şuan en fazla barajdaki su oranı Ömerli Barajı'nda bulunuyor. Ömerli Barajı'ndaki anlık su oranı %57.06 olarak ölçülürken bir diğer doluluk oranı fazla olan baraj ise Darlık Barajıdır. Darlık Barajı'ndaki son su oranı ise %40.62 olarak kayıtlara geçti. Her ne kadar en fazla su oranına sahip olan Ömerli Barajı olsa da su seviyesi yeterli değil.

3 Önemli Baraj Tamamen Kuruma Tehditi Altında

Kuraklık nedeniyle Pabuçdere, Kazandere ve Büyükçekmece barajı tamamen kuruma noktasına ulaştı. Buna göre Pabuçdere Barajı ise %3.99 su oranıyla en a su barındıran baraj olurken, Büyükçekmece ve Kazandere Barajı da çok kısa zamanda tasarruf yapılmadığı takdirde tamamen kuruyacak.

İstanbul'da Yağmur Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre 5 gün içerisinde herhangi bir yağış uyarısı bulunmuyor.

ist-hava-durumu.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.