İlçenin 19 günlük suyu kaldı… Belediye sessiz, tasarruf çağrısı yok…

İlçenin 19 günlük suyu kaldı… Belediye sessiz, tasarruf çağrısı yok…
İstanbul’da yaşanan kuraklık sorunu her geçen gün artarken, barajların doluluk oranları da alarm vermeye devam ediyor.

Megakent İstanbul susuzluk sorunu ile mücadele ediyor. Kent uzun süredir verimli yağış almazken, barajların doluluk oranları da azalmaya devam ediyor. İstanbul’da en fazla alarm veren ilçelerin başında ise Büyükçekmece geliyor. İlçede bulunan Büyükçekmece Gölü kuraklıkla boğuşurken göl üzerinde yer alan Büyükçekmece Barajı’nın su seviyesi ise en düşük seviyelerde. Konuya ilişkin Büyükçekmece Belediyesi’nin güncel bir tedbir paylaşımı bulunmazken, su tasarrufuna yönelik önlemleri halk kendi önlemleri ile almaya çalışıyor.

Sondan ikinci sırada

İSKİ’nin 13 Eylül 2023 Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, Büyükçekmece Barajı’nın 19 günlük suyu kaldı! Barajın doluluk seviyesi ise sadece yüzde 5,79. Bu oranlarla Büyükçekmece Barajı, İstanbul’un barajları arasında yüzde 3,99 doluluk oranına sahip Pabuçdere Barajı’ndan sonra sondan ikinci sırada yer alıyor.

İstanbul geneli de alarm veriyor

İstanbul’da yer alan tüm barajların toplam doluluk oranlarının ise yüzde 26,57 seviyelerine gerilediği görülüyor.

hasan-akgun.jpg

Belediye neden sessiz?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün son olarak 2023 Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda su sorununa dikkat çektiği görülüyor. Ancak eylül ayının başında gerçekleştirilen toplantıdan sonra belediyenin veya Başkan Hasan Akgün’ün hesaplarından ilçede su tasarrufu yapılmasına yönelik tedbirler içeren herhangi bir mesaj paylaşılmaması dikkat çekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Elif Erbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.