İlçedeki göl kuruyor, belediye tankerle asfaltları suluyor!

İlçedeki göl kuruyor, belediye tankerle asfaltları suluyor!
İstanbul’da kuraklık tehlikesi her geçen gün artarken en fazla tehlike altında olan ilçelerden birinden gelen bir görüntü hayrete düşürdü. İSKİ konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Megakent İstanbul haftalardır yağış almazken, barajlardaki su seviyesi de her geçen gün azalıyor. İSKİ’nin son açıkladığı verilere göre kentteki barajların su seviyesi yüzde 30’un altında seyrediyor. İstanbul’daki barajlar arasında en az su seviyesine sahip olanlardan biri de Büyükçekmece Barajı. Büyükçekmece Gölü’nde yer alan ve bölgenin su ihtiyacını karşılayan barajın bazı bölümleri kururken, gölün kuruyan bölümlerinin üzerinde ATV yarışları yapıldığı ortaya çıkmıştı.

En fazla tehlike altındaki ilçelerden biri

Kent genelinde ve Büyükçekmece ilçesi özelinde tüm bu gelişmeler yaşanırken ilçeden gelen bir başka ise görüntü kafaları karıştırdı. Kent genelinde yaşanan su sıkıntısına ve İSKİ’nin getirdiği çeşitli kısıtlamaların gündemde olduğu bilinmesine rağmen Büyükçekmece’de tankerle asfalt yolların sulanması dikkat çekti.

Tankerle asfalt sulanıyor!

Büyükçekmece’nin Sinanoba Mahallesi’nde sahil yolu üzerinde Büyükçekmece Belediyesi’ne ait bir tankerin yolları suladığı anlar bölgede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılmasının ardından ses getiren görüntüler, bölge sakinlerinin tepkisini çekti.

Bölge sakinleri açıklama bekliyor

Megakentte yaşanan su sıkıntısı ve kuraklık tehlikesine rağmen, Büyükçekmece Belediyesi’nin tankerle asfalt yolları sulamasının nedenine ilişkin ise henüz belediyeden ve İSKİ’den resmi bir açıklama gelmedi.

Kuruyan gölde ATV yarışları

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde gündem yaratan bir görüntü gelmişti. Büyükçekmece Gölü'nün kuruyan bölgelerinin üzerinde arazi aracı olarak bilinen ATV'lerle yarışlar düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Haftalar sonra ilk kez yağış uyarısı

Öte yandan İstanbul kenti haftalardır yağış alamazken, bu hafta sonu megakentin ilk kez yağışla buluşabileceği açıklanmıştı.

İSKİ'den açıklama geldi

Haberimizin yayınlanmasının ve sosyal medya kanallarımız üzerinden paylaşılmasının ardından İSKİ'den bir açıklama yazısı yayınlandı. İSKİ haberimizde yer alan iddialara yanıt olarak; "Sayın ilgili, öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Suyun öneminin ve hayatın her alanında vazgeçilmez olduğunun farkında olan İdaremiz, suyun korunması noktasında gerekli tüm önlemleri almaktadır. Ayrıca şikayetiniz ilgili birimlere iletilecektir. Bilgilerinize sunarız." ifadelerine yer verdi.

İşte sulamanın nedeni

İSKİ konuya dair yaptığı açıklamada sulamanın sebebini ise şöyle açıkladı: "Sayın ilgili, bahse konu tanker Büyükçekmece Belediyesi, Temizlik işleri müdürlüğüne ait olup söz konusu adreste yola dökülen malzemenin temizlendiği tespit edilmiştir. Ayrıca kullanılan su Belediye kuyularından temin edilmiştir. Bilgilerinize sunarız."

İşte Büyükçekmece’de tepkileri toplayan o görüntüler:

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.