Cami hoparlöründen müzik yayınına inceleme

Cami hoparlöründen müzik yayınına inceleme
Dün İstanbul'un Pendik, Kartal ve Tuzla ilçelerinde camilerin hoparlörlerinden birden müzik sesleri yükseldi. İstanbul Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Dün gündüz ve akşam saatlerinde başta Pendik, Kartal ve Tuzla'da olmak üzere cami hoparlörlerinden müzik sesi yükseldi.

Güzelyalı Mahallesi'nde sakinlerinden Osman Yılmaz, "Yatsı namazı sırasında marş şeklinde bir ses geldi. Hocanın evi burada olduğu için sistemi kapattı. Bizim cami, Kadıköy Osmanağa Camii'den alıyor ama bu sıkıntı olacak diye sistemi kapattık. Daha önce de küçük sıkıntılar oluyordu, bu sefer fazlalaştı. Hoca burada olduğu için kapattı, çünkü sesi bütün mahalleyi rahatsız ediyor" dedi.  

Metin Şeker ise, "Dün öğle saat 10.30 gibi, akşam ve yatsı ile gece saatlerinde aynı müzik bizim camimizde de çalındı. Tabi cemaat olarak biz bu durumdan rahatsız olduk. Neden böyle bir sisteme giriyorlar, nasıl giriyorlar, kasıtlı mı giriyorlar, bunların araştırılmasını istiyoruz tabi. Böyle bir müzikten hoşnut değiliz. Camilerimizden minarelerimizden ezan okunacak yerde böyle şeylerin olması hoş değil" diyerek tepkisini gösterdi.  

İstanbul Müftülüğü, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki camilerinin ses sistemlerine korsan bir müdahale olduğu bilgisini verirken, olayla ilgili emniyet yetkilerine bilgi verilerek soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.