Çanakkale depremi Yunanistan’ı ayağa kaldırdı! Geliyor gelmekte olan…

Çanakkale depremi Yunanistan’ı ayağa kaldırdı! Geliyor gelmekte olan…
Geçtiğimiz gün Çanakkale Yenice’de meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremin ardından Yunan basınında beklenen İstanbul depremine ilişkin haberler yayınlandı.

Yunan basınında İstanbul depremi paniği! Geçtiğimiz gün Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yaşanan 4,9 büyüklüğündeki sarsıntı Yunanistan’ı da alarma geçirdi. Yunan basınında Çanakkale depreminden yola çıkılarak beklenen büyük İstanbul depremi konulu bir haber paylaşıldı. Haberde ünlü Türk deprem uzmanlarının görüşlerine yer verilirken, bölgede beklenen 7 şiddetindeki depremin yaklaştığının sinyalleri verildi.

“İstanbul depreminin şiddeti 7’nin üzerine olacak”

Yunan gazetesi Kathimerini okuyucularına İstanbul’da beklenen depremle ilgili bir haber sundu. Haberde, bilim insanlarının İstanbul’da beklenen depremin şiddetinin 7’nin üzerinde olacağına dair görüşlerine yer verilirken yaşanacak yıkımın büyüklüğüne de değinildi.

“Çanakkale depremi büyük depremin habercisi mi?”

Haberde Çanakkale Yenice’de meydana gelen depremin beklenen İstanbul depreminin habercisi olup olmadığının da yanıtları arandı. Konuya dair uzmanların; “Çanakkale'deki depremin İstanbul'u vurması beklenen daha büyük bir depremin habercisi olduğunu söylüyor" söylemleri habere aktarıldı.

Naci Görür: Büyük deprem yaklaşıyor

Haberde Prof. Dr. Naci Görür’ün depreme dair görüşlerine yer verildi. “Yüksek şiddetli depremin yaklaşmakta olduğunu söyleyen Görür şu ifadeleri kullandı: "Tablo pek iç açıcı değil. Ekonominin kalbi burada atıyor. Bu sadece Türkiye'nin sorunu değil, dünyanın sorunu. Normal seyrinde 22.000-24.000 deprem olması gerekirken bu yıl 75.000 deprem oldu. Bunların 50.000'i artçı deprem ve deprem bölgesinde, geri kalanı diğer bölgelerde. Olasılık yasası ve jeolojik olaylara bakarak yüksek şiddetli depremin yaklaşmakta olduğu söylenebilir”

“Küçük depremler büyük depreme hazırlık”

Öte yandan gazeteye konuşan Türk sismolog Hüseyin Öztürk de beklenen İstanbul depreminin yaklaştığını vurguladı. Öztürk’ün açıklamalarında; "Bundan sonra her deprem İstanbul'da beklediğimiz büyük depremin habercisi. Bu küçük depremler yavaş yavaş fayları kırıyor ve büyük depremlere yol açıyor. Bu bir hazırlık gibi. Tetiklenecek olan büyük fayı açıyor. Bu depremler büyük depremin işaretleridir" ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.