Çaykara: Avcılar için proje çok

Çaykara: Avcılar için proje çok
CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, seçime kısa bir süre kala Avcılar'da hayata geçireceği projelerini açıkladı.

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, belediye başkanı olması halinde hayata geçireceği projeleri paylaştı. Avcılar'a yaşam vadileri kazandıracaklarını, belediyeye bağlı Tıp Merkezi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Girişimcilik Merkezi açacaklarını anlatan Çaykara ayrıca gençler için de bilgisayar ve tablet projesi başlatacaklarını duyurdu

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, seçime kısa bir süre kala Avcılar'da hayata geçireceği projelerini açıkladı. Avcılar'a; Tıp Sağlığı Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Girişimcilik Merkezi, Sivil Toplum ve Dayanışma Merkezi açacaklarını kaydeden Çaykara, kentin hemen her mahallesine de yaşam vadisi alanları inşa edeceklerini söyledi. Avcılar'da yaşayan gençler için de tablet ve bilgisayar projesi başlatacaklarını anlatan Çaykara, Avcılar sahilini de güzelleştireceklerini ve Açık Spor Alanları'nı hayata geçireceklerini müjdeledi. Avcılar için canla başla çalışacaklarını anlatan Çaykara, göreve gelmesi halinde kent için her projelerinin günler öncesinden hazırlandığını ve hayata geçmeye beklediğini kaydetti.

whatsapp-gorsel-2024-03-26-saat-11-57-45-bbfd9689.jpg

Avcılar yaşamın merkezi olacak

Avcılar'ın yaşam merkezi olacağını iddia eden Utku Caner Çaykara, “Dernek Yerleşkesi ile Avcılar'daki toplumsal dayanışmayı tüm sivil toplum paydaşları için fiziksel olarak bir arada bulunabilecekleri bir ortak çalışma alanına taşıyacağız. Yapacağımız Sivil Toplum Dayanışma Merkezi Avcılar'da ortak akılla yönetimin ve demokratik katılımın aynası olacak. Avcılar’ı hep birlikte yaşamın merkezi yapacağız” dedi.

Gençlere özel kafe açılacak

Avcılar'da gençlere özel kafeler açacaklarını da kaydeden Çaykara, “Her biri özel bir konseptle tasarlanacak Genç Kafeler ile kentimizin gençlerini sanat, teknoloji, edebiyat ve daha birçok alanda bir araya getirecek sosyal bir buluşma noktası oluşturacağız. Bu kafelerde genç arkadaşlarımızı istihdam edeceğiz” diye konuştu.

Öğrencilere bilgisayar sözü

Maddi durumu iyi olmayan ailelelerin çocuklarına bilgisayar ve tablet vereceklerinin sözünü de veren CHP'li Çaykara, “Evlerinde bilgisayar veya tablet olmayan 8 ve 12. sınıflardaki dezavantajlı öğrenci kardeşlerimize, içlerinde sınavlara hazırlık programları, konu anlatımları, deneme sınavları ve örnek sorular olan bilgisayar/tablet vereceğiz. Bu sayede her öğrencinin dijital eğitim kaynaklarına erişimini sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2024-03-26-saat-11-57-52-c8dd6165.jpg

Avcılar parmağınızın ucunda

Avcılar'da gerçekleştirecekleri teknolojik çalışmalardan da söz eden Çaykara, “Kentimize yeni gelen üniversite öğrencilerimize şehri keşfederken, ihtiyaç duydukları bilgi ve kaynaklara daha rahat ve bütünlüklü erişim sağlamak amacıyla "Avcılar'a Hoş Geldin" mobil uygulamasını kullanıma sunacağız. Öğrencilerimiz bu uygulama ile hem belediyemizin sağlayacağı hem de anlaşmalı kuruluşlardan alacakları hizmetlerden indirimli yararlanabilecekler” şeklinde konuştu.

Avcılar yaşam vadilerine kavuşacak

Avcılar'da Cihangir Yaşam Vadisi; Tahtakale Yaşam Vadisi, Yeşilkent Yaşam Vadisi
Üniversite Tabiat Parkı, Eşkinoz Tabiat Parkı, Ambarlı Kent Parkı ve Gümüşpala Sahil Parkı açacaklarını da müjdeleyen Çaykara, “Yaşam vadileri ve parklar ile Avcılar’ın tüm mahallelerini birbirine bağlayacağız. Oyun parkları, spor ve yürüyüş alanları ile halkımızın fiziksel ve psikososyal sağlığına katkı sağlayacağız. Bu vadiler ve parklarda herkes için erişilebilir şekilde oluşturacağımız kültür ve sanat alanları ile de Avcılar’ı her yaştan vatandaşımız için bütünlüklü şekilde gelişen bir spor, kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz” dedi.

Kent Meydanı inşa edilecek

Avcılar'da yeni bir kent meydanı kazandıracaklarını da vurgulayan Çaykara, “Avcılar E5 Karayolu’nu zemin altına alacak; üzerinde yeni bir kent meydanı yapacağız. Böylece Avcılar’ın iki yakasını; Üniversite, Gümüşpala ve Merkez Mahallelerini birbirine bağlayacağız. Avcılar'ın şehir yaşamını zenginleştirecek ve kentsel bütünlüğünü sağlayacağız. Meydan projemiz üzerinde Genç Kafeler, etkinlik alanları, rekreasyon alanları ve açık spor sahaları bulunacak. Meydandaki aktivitelerle özellikle üniversite öğrencilerinin sosyal yaşama katılımlarını teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avcılar girişimci olacak

Avcılar'ın girişimci bir kent olacağının altını çizen Çaykara, “Sosyal belediyecilik anlayışımızla, yeni nesillere güçlü ve sürdürülebilir bir gelecek sunma hedefi doğrultusunda, kadınlar, gençler ve çocuklar için fikirlerini ve hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri bir Girişimcilik Merkezi açacağız. Bu merkezde, onlara yaratıcı fikirlerini hayata geçirebilecekleri için destekleyeceğiz” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-03-26-saat-11-57-40-c4b32dd2.jpg

Taziye evleri yapılacak

Avcılar'da taziye evleri inşa edeceklerini de anlatan Çaykara, “Cihangir Mahallesi'nde, Avcılar'a ve İstanbul'a yakışır, hem modern hem de tarihi özellikleri barındıran bir cami inşa edeceğiz. Bu cami, ibadet ile birlikte eğitim, kültür ve yardımlaşma gibi toplumsal fonksiyonları da yerine getirecek. Ayrıca, cami yerleşkesinde bir taziye evi bulunacak; bu sayede vatandaşlarımızın en zor zamanlarında yanında olacağız” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-03-26-saat-11-57-57-3c42669f.jpg

Belediye tıp merkezi inşa edilecek

Belediyeye bağlı Tıp Merkezi yapacaklarını da müjdeleyen Çaykara şöyle konuştu; “Tıp Merkezimizde hızlı ve kolay erişilebilecek önleyici sağlık hizmetleri vereceğiz. Merkeze bağlı gezici sağlık hizmetleri üniteleriyle çocuklarımız için okullarda farklı alanlarda sağlık taramaları yapacağız. İhtiyaç sahibi büyüklerimize evlerinde sağlık hizmetleri vereceğiz. Aynı zamanda Tıp Merkezimizde ağız ve diş sağlığı hizmetleri sağlayacağız.”

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.