CHP Bakırköy 8 Mart’ı unutmadı!

CHP Bakırköy 8 Mart’ı unutmadı!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Bakırköy’de bir dizi etkinlikle hem anıldı hem de kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıya bir dizi etkinlik yapan CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, önce ilçe binasında kadınlarla bir araya geldi, sonra dönemin son meclis toplantısını ziyaret etti, devamında Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması yaparak cadde boyunca günün anlamına uygun olarak sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan ve Kadın Kolu Başkanı Hamide Yazıcı öncülüğünde tüm örgütün de destek verdiği etkinliklerin tamamına yeni dönem başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’da katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Bakırköy’de bir dizi etkinlikle hem anıldı hem de kutlandı. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’nın 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı düzenlediği ortak basın açıklaması yapıldı. Sonrasında dönemin son meclis toplantısına giderek, tüm siyasi gurupları ziyaret eden CHP örgütüne, 31 Mart seçimlerinde aday gösterilen Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’da katıldı.

Kadınlardan korkun!

Son olarak Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurulan seçim çadırının önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapan CHP Bakırköy İlçe başkanı Gizem Başaran Arslan, bu günün kutlanacak değil anılacak bir gün olduğunu söyleyerek, “Bu gün siyaset yapıp sesimizi duyurabiliyorsak, o gün Rusya’da mücadele eden kadınların sayesindedir” dedi. Bu gün yapılan tüm etkinliklerine dirayet göstererek katılan, mesleki anlamda da alanında öncü ve güçlü bir kadın aday olan Doktor Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’na teşekkür eden Başaran Arslan, böyle bir profilin ilçelerinde aday olmasının çok kıymetli olduğunu ve bu yüzden de partilerin karar vericilerine teşekkür ettiğini söyledi.
“CHP olarak, kadına şiddetle mücadele yasasına ‘Hayır’ diyen, şiddetin önlemesi teklifimize rağmen ‘hayır araştırmayalım’ diye mecliste kalkan elleri ve İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede kaldıran zihniyeti de unutmayacağız” diyen Başaran Arslan, “Size sesleniyoruz. Korkun kardeşim korkun. Kadınlardan mücadelesinden korkun. Dünya bizimle, irademizde değişecek” dedi.

Daha güzel günler diledi

Yitirilen kadınları da anarak, onların mücadelesinin bu gün kendilerinin siyaset yapma mücadelesi olduğunu vurgulana Başaran Arslan’ın ardından söz alan Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, “Daha güzel günlerde daha güçlü kadınlarla hep beraber siyasetin içinde yer almak dileğiyle 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun” dedi. Üzerinde ‘Yaşasın 8 Mart. Yaşasın Emekçi Kadınlar’ ifadelerinin yer aldığı pankartın arkasında Ebuziya Caddesi’nde sessiz yürüyüş yapan CHP’li kadınlar, mart ayında çiçek açan, kırılgan görünmesine rağmen zorlu koşullar karşısında dayanıklı olma özelliği ile sembol olan Mimoza çiçeği ve çikolata dağıttı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.